
Puikus pusryčių patiekalas, kurį galima greitai pasigaminti ir yra sotu. Receptas iš mitybos plano. Skanaus.
Nekepintų grikių košė su riešutų sviestu
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 65 g grikių kruopų nekepintų
- 1 v. š. riešutų sviesto naminio/pirktinio
- 0,5 g druskos
Paruošimas
- Vakare perplauname grikių kruopas šaltu vandeniu ir užmerkiame, kad brinktų per naktį. Taip grūdai pradeda dygimo procesą ir tampa vertingesni, be to, ryte gaminimo laikas trumpesnis.
- Ryte pakeičiame vandenį ir grūdus kartu su vandeniu (orientacinis santykis 1:2) bei druska, užverdame.
- Tik užvirus išjungiame bei paliekame brinkti. Kiek laiko truks brinkimas priklausys nuo gaminamų porcijų kiekio, puodo ir viryklės tipo. Orientacinis laikas 10-15 minučių. Kruopos turi išlikti kramtomos konsistencijos.
- Pagamintą grikių košę pagardiname žemės riešutų sviestu ir išmaišome.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 321kcal (16%)Angliavandeniai: 49gBaltymai: 12gRiebalai: 11gSočiosios riebalų rūgštys: 1gNatris: 196mgKalis: 419mg (21%)Skaidulos: 8g (23%)Cukrūs: 1g (4%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas E: 4mg (33%)Kalcis: 67mg (8%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 28µg (14%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 195mg (52%)Fosforas: 307mg (44%)Selenas: 5µg (9%)Cinkas: 2mg (20%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Nuotraukos autorė: Natalija Masevičienė
Kol nepamačiau, kad yra toks receptas galvojau, kad tik aš viena taip valgau nekepintus grikius su riešutų kremu. :D Labai paprastas patiekalas, skanus ir sotus.