Nekepinti (šviesesni, žalsvos spalvos) grikiai – tobulas pasirinkimas. Jei dar neteko jų ragauti, labai rekomenduoju, skonis visiškai skiriasi nuo kepintų.
Nekepintų grikių košė su pomidorų tyre recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Dar nėra įvertinimų
Pasiruošimas 5 min.
Gaminimas 15 min.
Iš viso 20 min.
Kategorija Košės, Pusryčiams
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 349 kcal

Ingredientai
  

  • 100 g grikių kruopų nekepintų
  • vandens pagal poreikį
  • 15 g pomidorų tyrės

Paruošimas
 

  • Vakare perplauname grikių kruopas šaltu vandeniu ir užmerkiame, kad brinktų per naktį. Taip grūdai pradeda dygimo procesą ir tampa vertingesni, be to, ryte gaminimo laikas trumpesnis.
  • Ryte pakeičiame vandenį, ir grūdus kartu su vandeniu (orientacinis santykis 1:2) bei druska, užverdame.
  • Tik užvirus išjungiame bei paliekame brinkti. Kiek laiko truks brinkimas priklausys nuo gaminamų porcijų kiekio, puodo ir viryklės tipo. Orientacinis laikas 10-15 minučių. Kruopos turi išlikti kramtomos konsistencijos.
  • Pagamintą grikių košę pagardiname pomidorų tyre ir išmaišome.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 349kcal (17%)Angliavandeniai: 73gBaltymai: 14gRiebalai: 3gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 1gNatris: 55mgKalis: 526mg (26%)Skaidulos: 10g (29%)Cukrūs: 1g (4%)Vitaminas A: 77µg (10%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 2mg (3%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 1µg (1%)Kalcis: 51mg (6%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 32µg (16%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 244mg (65%)Fosforas: 353mg (50%)Selenas: 8µg (15%)Cinkas: 3mg (30%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Košės, Pusryčiams
Dieta: Low Salt, Vegetariškas
Gaminimo būdas: ​Virta
Recepto ir nuotraukos autorė: Jolanta Kardelytė
0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!