Nekepinti (šviesesni, žalsvos spalvos) grikiai – tobulas pasirinkimas. Jei dar neteko jų ragauti, labai rekomenduoju, skonis visiškai skiriasi nuo kepintų.
Nekepintų grikių košė su pomidorų tyre
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 100 g grikių kruopų nekepintų
- vandens pagal poreikį
- 15 g pomidorų tyrės
Paruošimas
- Vakare perplauname grikių kruopas šaltu vandeniu ir užmerkiame, kad brinktų per naktį. Taip grūdai pradeda dygimo procesą ir tampa vertingesni, be to, ryte gaminimo laikas trumpesnis.
- Ryte pakeičiame vandenį, ir grūdus kartu su vandeniu (orientacinis santykis 1:2) bei druska, užverdame.
- Tik užvirus išjungiame bei paliekame brinkti. Kiek laiko truks brinkimas priklausys nuo gaminamų porcijų kiekio, puodo ir viryklės tipo. Orientacinis laikas 10-15 minučių. Kruopos turi išlikti kramtomos konsistencijos.
- Pagamintą grikių košę pagardiname pomidorų tyre ir išmaišome.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 349kcal (17%)Angliavandeniai: 73gBaltymai: 14gRiebalai: 3gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 1gNatris: 55mgKalis: 526mg (26%)Skaidulos: 10g (29%)Cukrūs: 1g (4%)Vitaminas A: 77µg (10%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 2mg (3%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 1µg (1%)Kalcis: 51mg (6%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 32µg (16%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 244mg (65%)Fosforas: 353mg (50%)Selenas: 8µg (15%)Cinkas: 3mg (30%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė: Jolanta Kardelytė