Labai greitai paruošiama košė pusryčiams. Išbandykite ir gaminsite dar ne kartą, nes šią košę norėsis kartoti ir kartoti.
Nekepinti žalieji grikiai, porai, špinatai, pievagrybiai
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 60 g grikių žaliųjų, nekepintų
- 50 g pievagrybių rudųjų
- 50 g porų
- 30 g špinatų
- 5 g lydyto sviesto
- 1 skiltelės česnako
- 0,2 a. š. druskos
Paruošimas
- Nekepinti žalieji grikiai mirkyti per naktį.
- Ryte grikius užvirinti ir palikti brinkti.
- Pasiruošiame daržoves. Rudieji pievagrybiai pakepinami ant lydyto sviesto su porais ir česnakais. Špinatai nuplikomi.
- Gardinama druska.
- Viskas dedama į lėkštę. Skanaus.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 295kcal (15%)Angliavandeniai: 54gBaltymai: 11gRiebalai: 7gSočiosios riebalų rūgštys: 3gCholesterolis: 11mgNatris: 538mgKalis: 692mg (35%)Skaidulos: 8g (23%)Cukrūs: 3g (12%)Vitaminas A: 3772µg (472%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 16mg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 168µg (224%)Kalcis: 70mg (9%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 117µg (59%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 181mg (48%)Fosforas: 283mg (40%)Selenas: 10µg (18%)Cinkas: 2mg (20%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė: Raminta