
Su tokiais pusryčiais, turėsite nuostabią dienos pradžią. Ar Jūs mėgstate tokius derinius? Pasidalinkite idėjomis komentaruose.
Nekepinti grikiai su daržovėmis (pievagrybiai, morkos)
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 60 g grikių nekepintų
- 30 g morkų
- 2 pievagrybių
- 5 g sezamo aliejaus
- 5 g lydyto sviesto
- 1 žiupsneliai druskos
- 0,5 a. š. sezamo sėklų
- kalendros pagal skonį
Paruošimas
- Grikiai mirkyti per naktį, ryte praplauti, užvirinti, brinkinti.
- Ant lydyto sviesto pakepam pievagrybius, smulkintas morkas, beriame sezamo sėklas, šiek tiek druskos.
- Apkepusias daržoves dedame ant išbrinkusių grikių, pašlakstome sezamų aliejumi, skaniname kalendra.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 312kcal (16%)Angliavandeniai: 47gBaltymai: 10gRiebalai: 12gSočiosios riebalų rūgštys: 4gCholesterolis: 11mgNatris: 98mgKalis: 486mg (24%)Skaidulos: 7g (20%)Cukrūs: 2g (8%)Vitaminas A: 5137µg (642%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 2mg (3%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 4µg (5%)Kalcis: 11mg (1%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 30µg (15%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 139mg (37%)Fosforas: 250mg (36%)Selenas: 8µg (15%)Cinkas: 2mg (20%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė: Sabina Šatė