Šias daržoves galima ruošti atskirai arba kartu. Šaltuoju sezono metu puikiai paįvairins Jūsų šviežių daržovių racioną. Galima fermentuoti ir su putino sultimis bei bruknių tyre.
Natūraliose sultyse fermentuotos daržovės recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
5 iš 1 balso
Pasiruošimas 10 min.
Gaminimas 20 min.
Fermentavimas 1 day 12 val.
Iš viso 1 day 12 val. 30 min.
Kategorija Salotos, Užkandžiai
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 114 kcal

Ingredientai
  

  • 200 ml obuolių sulčių šviežiai spaustų
  • 100 ml citrinų sulčių arba laimo
  • morkų
  • salierų gumbų
  • burokėlių šviežių
  • svogūnų
  • kalendrų sėklų

Paruošimas
 

  • Į 1 l talpos indą pailgomis vidutinio storio ir ilgio lazdelėmis supjaustome morkas, salierų gumbus, burokėlius, žiedais supjaustome svogūnus, kiek telpa į stiklainį.
  • Susmulkintas daržoves sluoksniais sudedame į stiklainį, kartas nuo karto įberiame kalendrų sėklų ir viską užpilame obuolių sultimis, sumaišytomis su citrinos arba laimo sultimis, kad apsemtų daržoves.
  • Parai ar pusantros paliekame stiklainį su daržovėmis kambario temperatūroje, tada, įdedame į šaldytuvą.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 114kcal (6%)Angliavandeniai: 30gBaltymai: 1gRiebalai: 1gSočiosios riebalų rūgštys: 1gNatris: 9mgKalis: 305mg (15%)Skaidulos: 1g (3%)Cukrūs: 22g (88%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 41mg (51%)Kalcis: 16mg (2%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 20µg (10%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 16mg (4%)Fosforas: 14mg (2%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Salotos, Užkandžiai
Dieta: Be glitimo
Gaminimo būdas: Šviežia
Recepto autorė: Elvyra. Nuotraukos autorė: Donata Vaišnoraitė
4.2 5 votes
Patiko? Įvertinkite!