Naminis rūgpienis – ypatingai paprastai gaminamas. Iki šiol atsimenu kaip vaikystėje kabindavome iš indo ir valgydavome su karšta bulve ar duona. Kaip pakabinus šaukštą rūgpienio likdavo duobutė.
Namuose gamintas rūgpienis
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 1 l pieno, 2,5 proc. riebumo
- 20 g duonos, juodos ruginės
Paruošimas
- Užviriname litrą pieno ir palaukiame kol atvės iki+37 C laipsnių.
- Tuomet įdedame juodos duonos gabalėlį, užsukame indelį ir laikome vėsioje vietoje porą dienų. Juodoje duonoje yra pieno bakterijų, kurios reikalingos rūgpienio rūgimui. Po poros dienų jau turime rūgpienį.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 168kcal (8%)Angliavandeniai: 14gBaltymai: 9gRiebalai: 8gSočiosios riebalų rūgštys: 5gPolinesotieji riebalai: 0.3gMononesotieji riebalai: 2gCholesterolis: 31mgNatris: 128mgKalis: 395mg (20%)Skaidulos: 0.3g (1%)Cukrūs: 13g (52%)Vitaminas A: 418µg (52%)Vitaminas B6: 0.2mg (14%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 0.02mgVitaminas D: 3µg (60%)Vitaminas E: 0.1mg (1%)Vitaminas K: 1µg (1%)Kalcis: 321mg (40%)Varis: 0.01mg (1%)Folio rūgštis: 6µg (3%)Geležis: 0.1mg (1%)Manganas: 0.1mg (5%)Magnis: 33mg (9%)Fosforas: 267mg (38%)Selenas: 6µg (11%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Vaida Kurpienė