Saldaus pieno sūris – panyras. Šis sūris puikiai tiks kepti ant grotelių, pabarstyti į košę, dėti ant sumuštinio ar į salotas. Ar bandėte gaminti?
Naminis varškės sūris iš pieno ir citrinos sulčių
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 3 l pieno
- 2 vnt. citrinų
Paruošimas
- Užkaitiname pieną, po truputį pilame išspaustas citrinos sultis. Kaitiname toliau maišydami ir stebime kol pradeda traukti varškę.
- Nukošiame į kiaurasamtį, kuriame patiestas rankšluostis.
- Formuojame sūrį ir dedame į lėkštę, o ant viršaus uždedame pjaustymo lentelę ir paslegiame su svoriais.
- Po kurio laiko dedame į šaldytuvą, taip pat prispaudžiant, tik jau mažesniu svoriu, laikyti per naktį. Skanaus!
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 237kcal (12%)Angliavandeniai: 21gBaltymai: 12gRiebalai: 12gSočiosios riebalų rūgštys: 7gCholesterolis: 38mgNatris: 162mgKalis: 532mg (27%)Skaidulos: 1g (3%)Cukrūs: 20g (80%)Vitaminas A: 608µg (76%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 2µg (80%)Vitaminas C: 14mg (18%)Vitaminas D: 5µg (100%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 1µg (1%)Kalcis: 431mg (54%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 22µg (11%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 40mg (11%)Fosforas: 319mg (46%)Selenas: 14µg (25%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Nuotraukos autorė: Žaneta Šalvaitienė
Kokio riebumo pienas turi but?
Jūsų pasirinktas, kuo bus pienas riebesnis, tuo sūris bus riebesnis.
O pienas naminis? Ar tinka ir parduotuvės? 🤔
tinka ir parduotuvės
Esu girdėjusi,kad toks sūris sunkiai virškinamas,kiek tame tiesos?
Jame daugiau laktozės, todėl gali būti netinkamas kas jos netoleruoja. Gal todėl šis mitas kilęs?
Sveiki, pieną naudojau be laktozės,gal todėl nesusidarė dribsniai?
Gali būti, negaliu atsakyti į šį klausimą, nes receptuose naudojamas pienas tik su laktoze.
Ar išeis iš 1.5% riebumo pieno?
manau geriau riebesnis