Dažniausiai perkame pomidorų padažą parduotuvėje. Dažniausiai jis “praturtintas" maisto priedais, obuolių tyre ir krakmolu. Visai paprasta pasigaminti naminį pomidorų padažą, be jokių maisto priedų. Tik yra vienas minusas, kad padažas galioja tik dvi savaites, lankant šaldytuve. Kita vertus, tokiame padaže daugiau vitaminų, nei pirktiniame ar konservuotame naminiame padaže, kuris galioja ilgesnį laiko tarpą.
Naminis pomidorų padažas su salierais ir paprikomis
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 500 g pomidorų
- 300 g saldžiųjų raudonų paprikų
- 5-6 saliero stiebų
- 1 stiklinės vandens
- 3 skiltelių česnako
- 2-3 a. š. cukraus
- 1 a. š. druskos
Prieskonių kiekis pasirinktinai:
- juodųjų pipirų maltų
- aitriosios paprikos maltos
- raudonėlio
- baziliko
Paruošimas
- Labai smulkiai supjaustome saliero stiebus ir paprikas, prieš tai jas nusėklinus.
- Sutarkuojame česnaką, į daržoves suberiame prieskonius ir užpilame stikline verdančio vandens.
- Nuplikome pomidorus, palaikome kaštame vandenyje 1-2 minutes ir lengvai nulupame jų odelę, supjaustome, sutriname elektriniu trintuvu.
- Gautą masę pertriname per sietą, kad neliktų odelių ir sėklyčių.
- Suberiame druską ir cukrų.
- Gautą pomidorų masę sumaišome su kitomis daržovėmis.
- Kas nori vienalytės masės, dar kartą pertrina elektriniu trintuvu.
- Paliekame atvėsti, tuomet sudedame į stiklainį ir laikome šaldytuve.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 79kcal (4%)Angliavandeniai: 17gBaltymai: 3gRiebalai: 1gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 1gNatris: 803mgKalis: 644mg (32%)Skaidulos: 4g (11%)Cukrūs: 12g (48%)Vitaminas A: 4675µg (584%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 152mg (190%)Vitaminas E: 3mg (25%)Vitaminas K: 23µg (31%)Kalcis: 37mg (5%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 74µg (37%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 34mg (9%)Fosforas: 74mg (11%)Selenas: 1µg (2%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto autorė: Vaida KurpienėDaugiau naminio pomidorų padažo idėjų:
Naminis pomidorų padažas su slyvomis
Gaminimui naudojame kietas, ne visai prisirpusias, rūgštesnes slyvos ir todėl galime nepilti acto. Rūgštumo pakanka, skonis reguliuojamas tik druska ir cukrumi. Jei mėgstate aštriai, nepagailėkite česnako ir šviežių aitriųjų pipirų, jei mėgstate švelnesnį skonį, sumažinkite čia pateiktų aitrių prieskonių kiekį.
Išbandyti šį receptąNaminis pomidorų padažas su džiovintais pomidorais
Idėja sveikatai palankesniam pomidorų padažui – pasigaminkite jį namuose! Siūlau išbandyti variantą su džiovintais pomidorais.
Išbandyti šį receptą