Didžiausia naminio majonezo problema – pagaminamas didelis kiekis, kurį reikia sunaudoti per tris dienas. Gaminant majonezą – svarbus kiaušinio ir aliejaus santykis. Taigi šią problemą galime paprastai išspręsti pasirinkdami putpelių kiaušinį, vietoje vištos. Tokiu atveju galime pasigaminti 100-150 ml sveiko majonezo, kupino nesočiųjų riebalinių rūgščių.
Naminis majonezas su putpelės kiaušiniais recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
5 iš 1 balso
Pasiruošimas 5 min.
Gaminimas 10 min.
Iš viso 15 min.
Kategorija Padažai
Virtuvė Europietiška
Išeiga 9 porcijos
Porcijoje 101 kcal

Ingredientai
  

  • 100-150 g aliejaus šalto spaudimo (klasikiniame variante naudojamas alyvuogių, bet man asmeniškai per aštrus skonis, taigi naudoju saulėgrąžų)
  • 1 v. š. citrinos sulčių
  • 1 putpelės kiaušinio
  • 1 a. š. garstyčių

Paruošimas
 

  • Nuplauname kiaušinį su soda ir nuplikome verdančiu vandeniu.
  • Į maišytuvą įmušame putpelės kiaušinį, įdedate garstyčias ir citrinos sultis.
  • Plakdami lėtai pilame šalto spaudimo alyvuogių aliejų, kol konsistencija bus panaši į majonezą.
  • Majonezą skaniname druska ir pipirais.
  • Viską gerai išmaišome.

Pastaba

Skaičiau, kad ypatingai skanu su graikinių riešutų aliejumi. Jei išbandysite – būtinai pasidalinkite ar patiko.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 101kcal (5%)Angliavandeniai: 0.1gBaltymai: 0.2gRiebalai: 11gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 7gTransriebalai: 0.04gCholesterolis: 8mgNatris: 8mgKalis: 4mgSkaidulos: 0.03gCukrūs: 0.1gVitaminas A: 6µg (1%)Vitaminas B6: 0.002mgVitaminas B12: 0.02µg (1%)Vitaminas C: 1mg (1%)Vitaminas D: 0.01µgVitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 8µg (11%)Kalcis: 1mgVaris: 0.001mgFolio rūgštis: 1µg (1%)Geležis: 0.05mgManganas: 0.002mgMagnis: 0.5mgFosforas: 3mgSelenas: 1µg (2%)Cinkas: 0.02mg

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Padažai
Dieta: Be glitimo
Gaminimo būdas: Šviežia
Nuotraukos autorė: Raminta Tenenis
5 1 vote
Patiko? Įvertinkite!