Didžiausia naminio majonezo problema – pagaminamas didelis kiekis, kurį reikia sunaudoti per tris dienas. Gaminant majonezą – svarbus kiaušinio ir aliejaus santykis. Taigi šią problemą galime paprastai išspręsti pasirinkdami putpelių kiaušinį, vietoje vištos. Tokiu atveju galime pasigaminti 100-150 ml sveiko majonezo, kupino nesočiųjų riebalinių rūgščių.
Naminis majonezas su putpelės kiaušiniais
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 100-150 g aliejaus šalto spaudimo (klasikiniame variante naudojamas alyvuogių, bet man asmeniškai per aštrus skonis, taigi naudoju saulėgrąžų)
- 1 v. š. citrinos sulčių
- 1 putpelės kiaušinio
- 1 a. š. garstyčių
Paruošimas
- Nuplauname kiaušinį su soda ir nuplikome verdančiu vandeniu.
- Į maišytuvą įmušame putpelės kiaušinį, įdedate garstyčias ir citrinos sultis.
- Plakdami lėtai pilame šalto spaudimo alyvuogių aliejų, kol konsistencija bus panaši į majonezą.
- Majonezą skaniname druska ir pipirais.
- Viską gerai išmaišome.
Pastaba
Skaičiau, kad ypatingai skanu su graikinių riešutų aliejumi. Jei išbandysite – būtinai pasidalinkite ar patiko.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 101kcal (5%)Angliavandeniai: 0.1gBaltymai: 0.2gRiebalai: 11gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 7gTransriebalai: 0.04gCholesterolis: 8mgNatris: 8mgKalis: 4mgSkaidulos: 0.03gCukrūs: 0.1gVitaminas A: 6µg (1%)Vitaminas B6: 0.002mgVitaminas B12: 0.02µg (1%)Vitaminas C: 1mg (1%)Vitaminas D: 0.01µgVitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 8µg (11%)Kalcis: 1mgVaris: 0.001mgFolio rūgštis: 1µg (1%)Geležis: 0.05mgManganas: 0.002mgMagnis: 0.5mgFosforas: 3mgSelenas: 1µg (2%)Cinkas: 0.02mg
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Nuotraukos autorė: Raminta Tenenis
o man neskanu su alyvuogiu aliejumi-skaniau su saulegrazu ar su rapsu
Turintiems Termomix aparatą:
1. Uždėti drugelį
2. Sudėti viską be aliejaus ir pradėti plakti 4 greičiu.
3. Labai plona srovele pilti aliejų per dangčio skylę tiesiai ant drugelio arba su uždarytu MP ant dangčio. Kuo daugiau aliejaus tuo tirštesnis majonezas. Plakti apie 1 minutę.
Nesigaus tik tuomet, jei aliejus bus supiltas per greitai.
O vietoj putpeles kiausinio,negalima paprasto?
tada daug didenis kiekis gausis http://sulieknek-lt.preview-domain.com/naminis-majonezas/