Naminis majonezas – puikus ir skanus padažas prie kiaušinių ar daržovių. Pridėjus kelias prieskonines žoleles išgaunamas vis kitas skonis.
Naminis majonezas recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
410 balsų
Pasiruošimas 10 min.
Gaminimas 10 min.
Iš viso 20 min.
Kategorija Padažai
Virtuvė Europietiška
Išeiga 32 porcijos
Porcijoje 93 kcal

Ingredientai
  

  • 0.35 l saulėgrąžų aliejaus, nerafinuotas
  • 2 kiaušinių trynių
  • 5 ml citrinų sulčių arba laimų sulčių
  • 1/3 a. š. garstyčių
  • druskos pagal skonį
  • baltųjų pipirų maltų, pagal skonį

Paruošimas
 

  • Į dubenėlį sudėkite kiaušinių trynius, garstyčias, druską bei pipirus ir plakite, kol masė taps vientisa.
  • Į kiaušinio trynio masę lašindami įmaišykite maždaug du trečdalius aliejaus, maišydami supilkite nedidele srovele ir citrinos sultis.
  • Intensyviai plakite plakikliu, tol kol majonezas pasidarys vientisos kreminės konsistencijos.
  • Jei norite, kad emulsija būtų stabili, baigdami gaminti majonezą galite įmaišyti dar 2 valgomuosius šaukštus šilto vandens. Tokį majonezą šaldytuve galima laikyti 2-3 dienas.

Pastaba

Vaida Kurpienė rekomenduoja į majonezą, prieš patiekiant, pasirinktinai įdėti: krapų, įvairių žolelių, smulkiai kapotos ančiuvių filė, garstyčių, smulkiai supjaustytų raugintų agurkų, labai smulkiai supjaustytų baltųjų svogūnų.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Serving: 266gKalorijos: 93kcal (5%)Angliavandeniai: 0.1gBaltymai: 0.2gRiebalai: 10gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 0.4gMononesotieji riebalai: 9gCholesterolis: 11mgNatris: 2mgKalis: 1mgSkaidulos: 0.004gCukrūs: 0.01gVitaminas A: 15µg (2%)Vitaminas B6: 0.004mgVitaminas B12: 0.02µg (1%)Vitaminas C: 0.1mgVitaminas D: 0.1µg (2%)Vitaminas E: 4mg (33%)Vitaminas K: 1µg (1%)Kalcis: 1mgVaris: 0.001mgFolio rūgštis: 2µg (1%)Geležis: 0.03mgManganas: 0.001mgMagnis: 0.1mgFosforas: 4mg (1%)Selenas: 1µg (2%)Cinkas: 0.02mg

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Padažai
Dieta: Be glitimo
Gaminimo būdas: Šviežia
Nuotraukos autorė: Donata Vaišnoraitė
3.1 16 votes
Patiko? Įvertinkite!