Ši sūrio pamaina – varškė gaminama iš kefyro. Puiki pamaina riebiems sūriams, skonis švelnus. Rikotos sūris puikiai tinka paskaninti daržovių troškinius, salotoms bei makaronų patiekalams. Išeiga 0,21 kg varškės iš 0.9 kg kefyro.
Naminė varškė – sveikas ir skanus sūrio pakeitimas
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- kefyro 2,5 proc. (kiekis priklauso nuo to, kiek norėsite pasigaminti)
Paruošimas
- Kefyrą perpilame į šaldymui skirtą tarą ir dedame į šaldiklį, pavyzdžiui per naktį. Jokiu būdu nedėkite su pakeliu, nes tokia tara nėra skirta šaldyti ir į maistą išsiskirs polimerai, liaudiškai tariant – plastmasė.
- Ryte ištraukiame sušalusį kefyrą.
- Sudedame kefyrą į marlę arba sietelį ir paliekame porai valandų nusivarvėti, ir turime natūralią varškę. Paprasta ir pigu.
Pastaba
Dažnai žmonės apsigauna ir mano, kad ši varškė yra tokia pat liesa, kaip ir kefyras, tai nėra tiesa. Gamindami pašaliname tik vandenį, reiškia visi riebalai lieka. Šios varškės riebumas 10,7%. Kaip varškė – riebi, bet tai nuostabus sūrio pakeitimas – mažiau riebus ir pigesnis, idealu norintiems numesti svorį. Skanaus.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 150kcal (8%)Angliavandeniai: 12gBaltymai: 8gRiebalai: 8gSočiosios riebalų rūgštys: 5gCholesterolis: 30mgNatris: 125mgCukrūs: 12g (48%)Vitaminas A: 492µg (62%)Vitaminas D: 96µg (1920%)Kalcis: 300mg (38%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.