Labai greitai paruošiama ir skani tortilija. Tortilijas galima gaminti su daržovėmis ir tofu. Skanaus!
Naminė tortilija kepta keptuvėje
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 150 g kvietinių miltų viso grūdo
- 150 ml vandens
- 1 v. š. aliejaus
- 1/4 a. š. druskos
- 1/4 a. š. cukraus
Paruošimas
- Užverdame vandenį, supilame jį į dubenį ir laukiame, kol atvės.
- Į vandenį dedame apie 120 g miltų – tešla turi būti elastinga, šiek tiek limpanti prie rankų.
- Įdedame druskos, cukraus ir aliejaus.
- Tešlą įdedame į šaldytuvą ir laikome apie 30 min.
- Pradedame kočioti. Kočiojant sunaudojame dar apie 30 g miltų.
- Turėtų gautis apie 20 cm skersmens 6-7 tortilijos – priklauso nuo to, kokio storio iškočiojame.
- Kepame keptuvėje. Galite naudoti skirtą lietiniams. Riebalai nėra būtini, nes jų yra tešloje. Taip pat rekomenduojama prieš kepant nuvalyti miltus nuo tortilijų, kad nepridegtų.
- Kai iškepa – uždengiame tortiliją drėgnu rankšluosčiu. Skanaus.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 91kcal (5%)Angliavandeniai: 16gBaltymai: 3gRiebalai: 3gSočiosios riebalų rūgštys: 1gNatris: 85mgKalis: 78mg (4%)Skaidulos: 2g (6%)Cukrūs: 1g (4%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 1µg (1%)Kalcis: 7mg (1%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 9µg (5%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 29mg (8%)Fosforas: 77mg (11%)Selenas: 13µg (24%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto autorė: Auksė. Nuotraukos autorė: Giedrė Renevė
Sveiki.Kokiu tikslu užverdamas vanduo? Ar tai turi įtakos gamybos procesui ar dėl kažkokių kitų priežasčių? Gal paprasčiausiai užtenka iš krano šaltą vandenį ir nereikės laikyti šaldytuve? Ačiū
turi įtakos procesui