Tiesiog nuostabios salotos. Pabandykite ir norėsite gaminti dar ne kartą.
Morkų salotos su sultene ir pesto padažu
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 100 g morkų
- 50 g sultenės
- 50 g saliero stiebų
- 10 g svogūnų laiškų
- 8 g pesto padažo
- 0,5 g druskos
- 0,2 g pipirų
Paruošimas
- Sutarkuojame morkas šiaudeliais, saliero stiebus labai mažais (beveik permatomais) gabalėliais, susmulkiname svogūnų laiškus, sudedame sultenes.
- Pagardiname pesto padažu ir prieskoniais, viską išmaišome.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 94kcal (5%)Angliavandeniai: 14gBaltymai: 3gRiebalai: 4gSočiosios riebalų rūgštys: 1gCholesterolis: 1mgNatris: 381mgKalis: 680mg (34%)Skaidulos: 4g (11%)Cukrūs: 6g (24%)Vitaminas A: 20737µg (2592%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 28mg (35%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 49µg (65%)Kalcis: 85mg (11%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 50µg (25%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 24mg (6%)Fosforas: 74mg (11%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto autorė: Aistė Švetkauskė. Nuotraukos autorė: Julija Ivanauskienė