Labai paprastos ir net vaikų mėgstamos daržovių salotos. Išbandykite ir įsitikinkite, kad skaniam patiekalui pagaminti, daug laiko nereikia.
Morkų ir kopūstų salotos
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 1 kopūsto nedidelio
- 1 agurko ilgavaisio arba kelių mažesnių
- 1 morkos vidutinės
- 3 v. š. grietinės 25 proc. riebumo. Galite pakeisti į graikišką jogurtą
- 1 v. š. garstyčių
- krapų kelių šakelių
- rozmarino kelių šakelių
- druskos pagal skonį
Paruošimas
- Kopūstą smulkiai supjaustome, apibarstome druska.
- Suglamžome, kad išsiskirtų sultys ir paliekame pastovėti 20 minučių.
- 2/3 ilgo agurko supjaustome šiaudeliais, o likutį – griežinėliais, nes vaikai ne visada valgo salotas, bet mielai valgo pjaustytas daržoves.
- Morką supjaustome šiaudeliais.
- Grietinės pakaks kelių šaukštų su kaupu. Ją sumaišome su garstyčiomis ir druska, skonis bus panašus į majonezo.
- Pagardiname šviežiomis rozmarino ir krapų šakelėmis.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 317kcal (16%)Angliavandeniai: 55gBaltymai: 13gRiebalai: 9gSočiosios riebalų rūgštys: 4gCholesterolis: 19mgNatris: 414mgKalis: 1863mg (93%)Skaidulos: 22g (63%)Cukrūs: 31g (124%)Vitaminas A: 11338µg (1417%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 275mg (344%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 572µg (763%)Kalcis: 395mg (49%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 362µg (181%)Geležis: 4mg (29%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 138mg (37%)Fosforas: 323mg (46%)Selenas: 8µg (15%)Cinkas: 2mg (20%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.