Burokėliai dėl turimų antioksidantų gali padėti sumažinti lėtinių ligų atsiradimą ir vystymąsi, įtraukiant vėžį. Žmogaus navikų ląstelių tyrimai parodė, kad burokėliai gerokai sumažino naviko augimą.
Morkų, burokėlių, salierų ir pankolio salotos
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 80 g burokėlio šviežio
- 80 g baltojo ridiko
- 80 g pankolio šaknies
- 60 g morkos
- 30 g saliero
- 10 g citrinos sulčių šviežiai spaustų
- 7 g alyvuogių aliejaus ypač tyro
- 5 g mėtos šviežios
- druskos
- juodųjų pipirų šviežių, pagal skonį
Paruošimas
- Nulupame morkas, burokėlius, baltajį ridiką ir sutarkuojame plonais šiaudeliais, sudedame į salotinę.
- Jeigu nepatinka saliero skonis, tuomet pjaustome kuo smulkiau – tokiu būdu saliero skonis ne toks stiprus. Kitu atveju, pjaustome stambiau.
- Pankolio šaknį susmulkiname norima forma.
- Susmulkiname mėtų lapelius ir visus produktus sudedame i salotinę kartu su morkomis bei burokėliais.
- Išspaudžiame sultis iš citrinos ir sumaišome kartu su alyvuogių aliejumi.
- Pridedame druskos bei pipirų ir paruoštu padažu užpilame salotas.
- Gerai išmaišome ir patiekiame.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 171kcal (9%)Angliavandeniai: 25gBaltymai: 4gRiebalai: 8gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 5gNatris: 227mgKalis: 1083mg (54%)Skaidulos: 9g (26%)Cukrūs: 11g (44%)Vitaminas A: 10505µg (1313%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 41mg (51%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 21µg (28%)Kalcis: 119mg (15%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 161µg (81%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 60mg (16%)Fosforas: 123mg (18%)Selenas: 2µg (4%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Nuotraukos autorė: Jolanta Kardelytė
Sveiki,
patikslinkite, prašau, saliero šaknis ar stiebas?
Ačiū.
ir tas,, ir tas tinka, skonis labai skirtingas bus.