
Pasisaldinkime gyvenimą, su sveikesniu miško avietės pyragaičiu be glitimo.
Miško avietės pyragaitis
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
Biskvitui:
- 100 g špinatų
- 70 g avižų miltų
- 50 g migdolų miltų
- 50 g kokosų aliejaus
- 45 g kiaušinio 1 vnt.
- 2 v. š. klevų sirupo
- 1 v. š. ispaninio šalavijo sėklų čija
- 1 v. š. sezamų sėklų
- 1 a. š. kepimo miltelių be glitimo
- 1 a. š. jogurto natūralaus, kepimo milteliams nugesinti
Pertepimui:
- 100 g varškės
- 2 v. š. ispaninio šalavijo sėklų čija
- 1 a. š. klevų sirupo
- citrinos žievelės šiek tiek tarkuotos
- aviečių
Paruošimas
Biskvito gaminimas:
- Pašildyti aliejų, tačiau neužvirinti.
- Jogurte išmaišyti kepimo miltelius.
- Į smulkintuvą (blenderį) dedame: nuplautus špinatus, šiltą aliejų, kiaušinį, sirupą ir visus likusius produktus.
- Biskvitą kepame 170° temperatūroje apie 30 min, iškepusį atvėsiname.
Pertepimo paruošimas:
- Varškę pertriname per sietelį, įmaišome sirupą, sėklas, įtarkuojame citrinos žieveles.
Pyragaičio formavimas:
- Iš biskvito išspaudžiami apskritimai, kurie pertepami su jau paruošta varškės mase, įspaudžiamos avietės.
- Paruoštus pyragaičius papuošiame avietėmis. Skanaus.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 144kcal (7%)Angliavandeniai: 9gBaltymai: 5gRiebalai: 10gSočiosios riebalų rūgštys: 5gCholesterolis: 21mgNatris: 100mgKalis: 96mg (5%)Skaidulos: 2g (6%)Cukrūs: 3g (12%)Vitaminas A: 740µg (93%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 4mg (5%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 38µg (51%)Kalcis: 125mg (16%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 21µg (11%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 28mg (7%)Fosforas: 72mg (10%)Selenas: 5µg (9%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė: Audronė Mackevičienė