Avižos naudingos dėl savo cheminės sudėties. Jose gausu daug svarbių žmogui mineralų ir vitaminų. Tai kalis, fosforas, magnis, cinkas, chromas, kobaltas, geležis, fluoras,jodas, vitaminai A, E, B1, B2, B6, P.
Minkšta avižinių dribsnių duona su varške – be glitimo
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 500 g varškės 9 proc. riebumo
- 250 g avižų dribsnių
- 3 kiaušinių
- 90 g saulėgrąžų, galima dėti moliūgų, sezamų sėklų
- žiupsn. druskos
Paruošimas
- Visus ingredientus sumaišome kartu.
- Tešlą pilame į kepimo formą ir kepame iki 180°C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50 min.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 179kcal (9%)Angliavandeniai: 17gBaltymai: 10gRiebalai: 8gSočiosios riebalų rūgštys: 2gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 3gTransriebalai: 1gCholesterolis: 48mgNatris: 172mgKalis: 182mg (9%)Skaidulos: 3g (9%)Cukrūs: 2g (8%)Vitaminas A: 121µg (15%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 1mg (1%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 3mg (25%)Vitaminas K: 1µg (1%)Kalcis: 57mg (7%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 34µg (17%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 58mg (15%)Fosforas: 223mg (32%)Selenas: 17µg (31%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Daniela Jonaitienė
Minkšta,skani-geras receptas,ačiū
Kol maišėsi viskas, net pagalvojau kaip tas kukulas iškepa, nes recepte rašoma supilkite tešlą….pas mane greičiau buvo įkrėskite tešlą į formą 🤣🤣🤣
Bet rezultatas pradžiugino labai, minkšta , skani duona išėjo, net labai skani 🥰
Smagu, kad patiko ir pavyko :)
Laaaaabai skani, nu labai 🤤🤤🤤
Rekomenduoju!Labai patiko!
Labai lengvai paruošiau tešlą.
Labai skanu.
As panasiai kepu,bet dedu kepimo milteliu, dribsnių dedu 300 ir seklu ivairiu 150,druskos pusantro saukstelio . Superine duonute. Net vakarienei 😉
dėkui už pasidalinimą
Ar tikrai nereikia kepimo moltelių?
nereikia
Labai skani duonelė! Ir svarbiausia, man, kuri nemėgsta gaminti maisto, labai lengvai pagaminama.
Labai gera duona – minkšta, drėgna, saulėgrąžos suteikia labai malonų prieskonį. Galvojau įdėti dar ko nors – kmynų ar džiovintų pomidorų, bet dabar manau, kad nebūtina. Skanu ir be papildomų priedų.
Ačiū už pateiktą klausimą. Kmynai duonai tinka tobulai, jeigu mėgstate – dėkite. Džiovintų pomidorų galima šiek tiek įdėti, tačiau siūlytume dėti ne į visą duoną, bet nuimti nuo duonos šiek tiek tešlos ir atskirame indelyje iškepti su pomidorais, skanausite ir nuspręsite ar Jums tokia duona tinka. Norėtume, kad parašytumėte savo pastebėjimus.
Ar nereikia baltymus atskirai išplakti, ir tik tada pabaigoje sudėti, kad būtų puresnis
puiki mintis