Nuotrauka pasidalino Jolanta Kardelytė. Ačiū
Porcijų kiekis: 1
Sudėtinės dalys pagal porcijų dydžius | |||
Maža porcija | Vidutinė porcija | Didelė porcija | |
Produktai-sudėtinės dalys | Svoris, g | Svoris, g | Svoris, g |
Alyvuogių aliejus | 5 | 5 | 7 |
Svogūnai | 30 | 40 | 50 |
Grybai (šviežūs) | 50 | 60 | 70 |
Miežinės kruopos | 50 | 70 | 85 |
Druska | 0,5 | 0,5 | 0,5 |
Kcal porcijai: | 246 | 323 | 400 |
Baltymai | 6,5 | 8,8 | 10,7 |
Angliavandeniai | 43,2 | 59,9 | 72,7 |
Riebalai | 6 | 7 | 9 |
Gaminimo būdas:
1. Vakare kruopas nuplaukite po tekančiu vandeniu ir užmerkite. Kas mėgstate skystesnę košę santykis kruopų ir vandens turėtų būti 1:3, o kas mėgstate biresnę 1:2. 2. Ryte kruopas užvirkite, išjunkite virykle ir palikite brinkti, maišyti nereikia. Po pusvalandžio miežinės kruopos bus tinkamos valgyti.
1. Kai miežinė košė bus paruošta, supjaustome grybus ir kepame kol suminkštės.
2. Svogūnus smulkiai sukapojame, pakepiname riebaluose ir supilame į pakeptus grybus.
3. Grybus su svogūnais supilame ant miežinės košės.
Tobula košė, išbandžiau ir su perlinėmis kruopomis – abi labai skanios :)