Miežinės kruopos, aguonos, salieras, sviestas – įdomus derinys. Jei dar tokio nebandėte, tikrai siūlome išmėginti.
Miežinių kruopų košė su aguonomis, pagardinta sviestu
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 50 g miežinių kruopų
- 30 g saliero
- 2 a.š. aguonų
- 1 a.š. sviesto
Paruošimas
- Kruopas perplauname, dedame į puodą su vandeniu, užverdame ir paliekame brinkti.
- Paruoštas kruopas gardiname aguonomis ir sviestu.
- Skanaujame su saliero stiebo gabaliukais.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 249kcal (12%)Angliavandeniai: 39gBaltymai: 8gRiebalai: 8gSočiosios riebalų rūgštys: 3gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 2gTransriebalai: 1gCholesterolis: 11mgNatris: 67mgKalis: 348mg (17%)Skaidulos: 10g (29%)Cukrūs: 1g (4%)Vitaminas A: 271µg (34%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 1mg (1%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 10µg (13%)Kalcis: 116mg (15%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 25µg (13%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 91mg (24%)Fosforas: 193mg (28%)Selenas: 20µg (36%)Cinkas: 2mg (20%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Kristina Valaitiene
Geras skonis, patiko, tikrai kartosiu
https://www.sulieknek.lt/miezine-kose-pusryciams-21-ideja/ paminėta, kad miežinių kruopų nereikia brinkyti iš anksto, o užvirus reikia iš karto dėti į lėkštę. Ar čia nuo recepto skirtingai priklauso?
Pakeičiau nuomonę, o receptų 1800 ne visus sutaisėme :)