Miežines kruopas į savo racioną turėtų įtraukti visi, norintys atsikratyti svorio: kadangi jose yra net 9,5 proc. ląstelienos ir įvairių bakterijas naikinančių medžiagų, šios kruopos yra labai naudingos virškinimui. Miežiai taip pat rekomenduojami ir tiems, kurie turi skrandžio bei virškinimo problemų, be to, jos neleidžia gamintis ir kauptis cholesteroliui.
Miežinė košė su morkomis, svogūnais ir pupuolėmis
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 60 g morkų
- 50 g miežinių kruopų
- 40 g svogūno
- 1 v.š. pupuolių daigintų
- a.š. lydyto sviesto
- persilado prieskonių pagal skonį
Paruošimas
- Per naktį mirkytas kruopas perplauname.
- Užverdame ir paliekame brinkti.
- Svogūną susmulkiname kubeliais.
- Morką sutarkuojame šiaudeliais.
- Svogūnus ir morkas pakepiname ant lydyto sviesto.
- Kruopas sumaišome su apkeptomis daržovėmis.
- Įdedame daigintas pupuoles.
- Gardiname prieskoniais, viską sumaišome.
- Uždengiame dangtį ir patraukiame nuo viryklės.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 306kcal (15%)Angliavandeniai: 55gBaltymai: 11gRiebalai: 6gSočiosios riebalų rūgštys: 3gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 1gTransriebalai: 1gCholesterolis: 11mgNatris: 90mgKalis: 646mg (32%)Skaidulos: 11g (31%)Cukrūs: 5g (20%)Vitaminas A: 10163µg (1270%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 7mg (9%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 10µg (13%)Kalcis: 83mg (10%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 29µg (15%)Geležis: 4mg (29%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 112mg (30%)Fosforas: 201mg (29%)Selenas: 19µg (35%)Cinkas: 2mg (20%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Lina Vaitiekūnienė