Kartais užtenka į košę įsidėti visai nedaug priedų, o gaunasi labai skaniai. O Jūs ar pamėgote taip paruoštą košę? Pasidalinkite komentaruose.
Miežinė košė su agurku
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 65 g miežinių kruopų
- 50 g agurko
- 1 g druskos
Paruošimas
- Perplauname miežių kruopas šaltu vandeniu ir užmerkiame, kad brinktų per naktį. Taip grūdai pradeda dygimo procesą ir tampa vertingesni, o ryte gaminimo laikas trumpesnis.
- Ryte pakeičiame vandenį, praplauname grūdus ir kartu su vandeniu (orientacinis santykis 1:2 – mėgstantiems biresnę košė ir 1:3- skystesnę) užverdame.
- Vos užvirus išjungiame ir paliekame brinkti, nemaišome. Kiek laiko truks brinkimas, priklausys nuo gaminamų porcijų kiekio, puodo ir viryklės tipo. Orientacinis laikas apie 30 min. Kruopos turi išlikti kramtomos konsistencijos.
- Pagamintą košę pagardiname agurku bei druska. Skanaus!
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 236kcal (12%)Angliavandeniai: 49gBaltymai: 8gRiebalai: 2gSočiosios riebalų rūgštys: 1gNatris: 396mgKalis: 362mg (18%)Skaidulos: 12g (34%)Cukrūs: 1g (4%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 2mg (3%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 5µg (7%)Kalcis: 21mg (3%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 19µg (10%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 92mg (25%)Fosforas: 182mg (26%)Selenas: 25µg (45%)Cinkas: 2mg (20%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Nuotraukos autorė: Birutė Vitkauskienė