
Puikus patiekalas pietums. Jei dar nebandėte, puiki proga išbandyti dabar. Pagaminti nesunku, o skonis pasakiškas.
Menkės guliašas su daržovėmis ir kokoso pienu
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 150 g menkės
- 70 g morkos
- 70 g žirnelių
- 60 g brokolio
- 50 ml kokosų pieno 24 proc. riebumo
- 30 g svogūno
- 8 g lydyto sviesto
- 1 skiltelės česnako
- druskos pagal skonį
- pipirų pagal skonį
- kalendros pagal skonį
- petražolių pagal skonį
- ciberžolės pagal skonį
- čili pipiro pagal skonį
Paruošimas
- Svogūną, morką kepiname puode ant lydyto sviesto labai trumpai, įdedame spaustą česnaką ir dar šiek tiek pakepame.
- Po to sudedame brokolį ir žalius žirnelius, pilame šiek tiek vandens, kad apsemtų daržoves, paverdame kol suminkštės.
- Tada pilame kokosų pieną, beriame druskos ir pipirų, sudedame žuvį.
- Šiek tiek paverdame – apie 6 min.
- Baigiant virti, galima dėti kalendros ar petražolių ir čili, šiek tiek ciberžolės. Skanaus.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 201kcal (10%)Angliavandeniai: 13gBaltymai: 17gRiebalai: 9gSočiosios riebalų rūgštys: 7gCholesterolis: 41mgNatris: 130mgKalis: 679mg (34%)Skaidulos: 4g (11%)Cukrūs: 5g (20%)Vitaminas A: 6541µg (818%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 46mg (58%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 55µg (73%)Kalcis: 46mg (6%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 60µg (30%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 58mg (15%)Fosforas: 246mg (35%)Selenas: 26µg (47%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė: Sandra Sablinskienė