
Ar mėgstate žuvį? Šiandien Jums siūlome menkės su pankolio sėklomis ir kaparėliais receptą. Pasidalinkite komentaruose savo idėjomis ir nuomonėmis.
Menkės filė su pankolio sėklomis ir kaparėliais
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 200 g menkės filė
- 10 g sviesto
- 4 skiltelės česnako
- 5 g kokosų aliejaus
- 2 v. š. kaparėlių
- 0,5 a. š. pankolio sėklų
Paruošimas
- Menkės filė supjaustyta gabaliukais, padruskinta ir papipirinta.
- Troškintuvėje ant šiek tiek kokosų aliejaus trumpai pakepti neluptas česnako skilteles ir pankolio sėklas, kad pasklistų aromatas.
- Į tą pačią keptuvę sudėti žuvies gabalėlius oda žemyn, kad pakeptų kelias minutes.
- Dėti sviestą, o jam išsilydžius, pilti ant žuvies gabalėlių. Žuvį apversti.
- Berti kaparėlius, dėti troškintuvę į 170 laipsnių įkaitintą orkaitę dešimčiai minučių. Neperkepti, svarbu, kad žuvis baigtų kepti, bet išliktų sultinga! Laikas dar labai priklauso nuo menkės dydžio ir storio. Skanaus.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 304kcal (15%)Angliavandeniai: 5gBaltymai: 37gRiebalai: 15gSočiosios riebalų rūgštys: 10gCholesterolis: 108mgNatris: 659mgKalis: 874mg (44%)Skaidulos: 1g (3%)Cukrūs: 1g (4%)Vitaminas A: 330µg (41%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 2µg (80%)Vitaminas C: 6mg (8%)Vitaminas D: 2µg (40%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 4µg (5%)Kalcis: 66mg (8%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 14µg (7%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 70mg (19%)Fosforas: 424mg (61%)Selenas: 68µg (124%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė: Sabina Šatė