Dėl kopūstuose esančių seleno, vitamino C ir A bei kitų antioksidantų sulėtinamas senėjimo procesas, oda išlieka ilgiau graži ir stangri, mūsų organizme gaminasi kalogenas.
Mėlynojo kopūsto salotos su pomidorais
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 200 g mėlynojo kopūsto
- 80 g pomidorų
- 80 g agurkų
- 2 v.š. grietinės
- druskos pagal skonį
Paruošimas
- Kopūstą supjaustome šiaudeliais, pabarstome druska ir pagniaužome, kad suminkštėtų.
- Pomidorus ir ir agurkus supjaustome kubeliais.
- Visas daržoves sumaišome su grietine.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 134kcal (7%)Angliavandeniai: 21gBaltymai: 5gRiebalai: 5gSočiosios riebalų rūgštys: 2gPolinesotieji riebalai: 0.4gMononesotieji riebalai: 1gCholesterolis: 14mgNatris: 106mgKalis: 814mg (41%)Skaidulos: 6g (17%)Cukrūs: 12g (48%)Vitaminas A: 3106µg (388%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 0.1µg (4%)Vitaminas C: 128mg (160%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 89µg (119%)Kalcis: 133mg (17%)Varis: 0.1mg (10%)Folio rūgštis: 61µg (31%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 53mg (14%)Fosforas: 114mg (16%)Selenas: 2µg (4%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Jelena Klim
Mėlynojo kopūsto salotos su pomidoru nustebino savo paprastumu ir skoniu. Ačiū už gerą idėją!