Melionas – saldus užkandis, lyg desertas be pridėtinio cukraus. Geriausia jį valgyti mažesniais gabaliukais, tada ir pasimėgavimo daugiau. Supjaustykite riekutėmis, kubeliais, kabinkite šaukštu ar išskobkite burbuliukus. Galite maišyti su kitais vaisiais. Jei norisi sočiau, papildomai suvalgykite kelis riešutus ar sėklų.Pasiflora – retesnis vaisius, šiek tiek rūgštokas, tačiau jį pabarsčius druska – tampa daug saldesnis. Beje, kai derinamas saldus ir sūrus skonis – smegenys pagamina daugiau dopamino – malonumo hormono,
Melionų užkandis su granatais ir pasiflora
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 200 g meliono
- 1 pasiflora
- 1 saujos granatų sėklų
- 0.2 g druskos
Paruošimas
- Melioną susmulkiname norimo dydžio ir formos gabalėliais.
- Išimame sėklytes iš granato.
- Perpjauname pasiflorą ir pabarstome ją šviežiai malta druska.
- Sudedame į dubenėlį.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 134kcal (7%)Angliavandeniai: 31gBaltymai: 3gRiebalai: 1gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 1gNatris: 134mgKalis: 640mg (32%)Skaidulos: 11g (31%)Cukrūs: 20g (80%)Vitaminas A: 7845µg (981%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 54mg (68%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 1µg (1%)Kalcis: 44mg (6%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 72µg (36%)Geležis: 2mg (14%)Magnis: 43mg (11%)Fosforas: 109mg (16%)Selenas: 1µg (2%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė: Asta Ba