Matjes silkės – tai jaunos ir riebios silkės, kurios išskirtinio apdorojimo dėka įgyja švelnių subtilų skonį.
Matjes silkė su jogurtu ir šalotiniais svogūnais
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 80 g Matjes silkės
- 100 g vyšninių pomidorų
- 2 v.š. graikiško jogurto
- 40 g svogūnų, šalotinių
- juodųjų pipirų, pagal skonį
Paruošimas
- Supjaustome silkę 1c m storio gabaliukais.
- Nulupame ir supjaustome šalotinius svogūnus. Perpjauname per pusę pomidoriukus.
- Į lėkštę dedame graikiško jogurto ir kitus ingredientus, bei pabarstome pipiurkais, pagal skonį.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 179kcal (9%)Angliavandeniai: 9gBaltymai: 19gRiebalai: 8gSočiosios riebalų rūgštys: 2gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 3gCholesterolis: 50mgNatris: 89mgKalis: 601mg (30%)Skaidulos: 2g (6%)Cukrūs: 5g (20%)Vitaminas A: 910µg (114%)Vitaminas B6: 0.4mg (29%)Vitaminas B12: 11µg (440%)Vitaminas C: 17mg (21%)Vitaminas D: 3µg (60%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 8µg (11%)Kalcis: 99mg (12%)Varis: 0.2mg (20%)Folio rūgštis: 33µg (17%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 0.2mg (10%)Magnis: 44mg (12%)Fosforas: 265mg (38%)Selenas: 32µg (58%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė: Jolanta Račkaitienė