Žuvyje gausu seleno, kuris reguliuoja skydliaukės veiklą, fosforo, kuris formuoja raumeninį audinį bei yra reikalingas medžiagų apykaitai, Omega3 riebalų rūgščių, kurios būtinos žmogaus organizmui.
Lydeka, troškinta kokosų piene su špinatais ir salierais
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 250 g lydekos
- 150 ml kokosų pieno
- 70 g šparagų
- 50 g saliero
- 30 ml vandens
- 30 g špinatų
- 15 g imbiero
- 1 v.š. kokosų aliejaus
- žiupsn. rūkytos paprikos
- žiupsn. aitriosios paprikos
- žiupsn. druskos
Paruošimas
- Žuvį apkepame keptuvėje ant kokosų aliejaus, apie 5 minutes.
- Į puodą su vandeniu dedame žuvį.
- Užpilame kokosų pienu.
- Ant žuvies užtarkuojame imbiero.
- Įdedame špinatus ir smulkintą salierą, pagardiname prieskoniais.
- Viską troškiname apie 10-15 minučių.
- Į keptuvę, kurioje kepė žuvis, lengvai apkepiname šparagus.
- Juos tiekiame su troškinta žuvimi.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 341kcal (17%)Angliavandeniai: 7gBaltymai: 27gRiebalai: 24gSočiosios riebalų rūgštys: 20gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 1gCholesterolis: 49mgNatris: 121mgKalis: 760mg (38%)Skaidulos: 2g (6%)Cukrūs: 1g (4%)Vitaminas A: 2265µg (283%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 41µg (1640%)Vitaminas C: 13mg (16%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 95µg (127%)Kalcis: 122mg (15%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 73µg (37%)Geležis: 5mg (36%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 98mg (26%)Fosforas: 384mg (55%)Selenas: 24µg (44%)Cinkas: 2mg (20%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Audronė Mackevičienė
wow ir dar karta wow, kazkaip buvau visada nusiteikusi pries kokoso piena…bet sitas patiekalas ne tik mane bet ir mano antra puse begalo suzavejo. Rekomenduoju