Žuvyje gausu seleno, kuris reguliuoja skydliaukės veiklą, fosforo, kuris formuoja raumeninį audinį bei yra reikalingas medžiagų apykaitai, Omega3 riebalų rūgščių, kurios būtinos žmogaus organizmui.
Lydeka, troškinta kokosų piene su špinatais ir salierais recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
53 balsų
Pasiruošimas 5 min.
Gaminimas 15 min.
Iš viso 20 min.
Kategorija Pietums, Vakarienei
Virtuvė Europietiška
Išeiga 2 porcijos
Porcijoje 341 kcal

Ingredientai
  

  • 250 g lydekos
  • 150 ml kokosų pieno
  • 70 g šparagų
  • 50 g saliero
  • 30 ml vandens
  • 30 g špinatų
  • 15 g imbiero
  • 1 v.š. kokosų aliejaus
  • žiupsn. rūkytos paprikos
  • žiupsn. aitriosios paprikos
  • žiupsn. druskos

Paruošimas
 

  • Žuvį apkepame keptuvėje ant kokosų aliejaus, apie 5 minutes.
  • Į puodą su vandeniu dedame žuvį.
  • Užpilame kokosų pienu.
  • Ant žuvies užtarkuojame imbiero.
  • Įdedame špinatus ir smulkintą salierą, pagardiname prieskoniais.
  • Viską troškiname apie 10-15 minučių.
  • Į keptuvę, kurioje kepė žuvis, lengvai apkepiname šparagus.
  • Juos tiekiame su troškinta žuvimi.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 341kcal (17%)Angliavandeniai: 7gBaltymai: 27gRiebalai: 24gSočiosios riebalų rūgštys: 20gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 1gCholesterolis: 49mgNatris: 121mgKalis: 760mg (38%)Skaidulos: 2g (6%)Cukrūs: 1g (4%)Vitaminas A: 2265µg (283%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 41µg (1640%)Vitaminas C: 13mg (16%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 95µg (127%)Kalcis: 122mg (15%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 73µg (37%)Geležis: 5mg (36%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 98mg (26%)Fosforas: 384mg (55%)Selenas: 24µg (44%)Cinkas: 2mg (20%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Vakarienei
Dieta: Low Calorie
Gaminimo būdas: Keptuvėje, Troškinta
Recepto ir nuotraukos autorė Audronė Mackevičienė

5 2 votes
Patiko? Įvertinkite!