Šis žuvies patiekalas – kažkas nuostabaus. Greitai (20 min.), pigiai pagaminsite, skaniai valgysite ir mažai kalorijų gausite! Idealiai tinka vakarienei, kai nei kojyčių, nei rankyčių nebejauti, o norisi savo skranduką pripildyti iki viršaus, nors supranti, kad nereikėtų. Bet norai ir protas kartais atskirai vaikšto. Tad siūlau pasigaminti skanų ir sveiką patiekalą – ši žuvis man tokiu atveju – puikus pasirinkimas. Jei gaminsite, ragausite, paminėsite mane geru žodžiu!
Be to, šis receptas – žemo glikeminio indekso, antiuždegiminis ir kupinas lengvai pasisavinamų, liesų baltymų.
Kitas dalykas – jau „n“ metų sakau, bet vis tiek daug negirdėjusių. Tai dabar parašysiu didelėmis raidėmis. GEROS ŽUVIES IEŠKOKITE ŠALDIKLYJE!
Ingredientai
- 800 g šaldytų daržovių mišinio. Naudojau 2 pakuotes. Viena: morkos ir žirneliai, o kitas mišinys skirtas sriubai: Briuselio kopūstai, morkos, žiediniai kopūstai, šparaginės pupelės, salierai ir porai) – tobulas derinys su šia žuvimi
- 400 g jūros lydekos, Argentininės, visos žuvies, tik be galvos
- 100 g grietinės, naudojau ekologišką, 25 % riebumo
- 100 g svogūnų (vienas vidutinis)
- 50-100 ml vandens, karšto
- 30 g garstyčių
- 20 g česnakų (3 skiltelės)
- 10 g sviesto
- 1 v.š. alyvuogių aliejaus, ypač tyro
- 0,5 a.š. druskos
- 0,5 a.š. pipirų
- 2 g žuvies žolelių mišinio (prieskoniai)
- petražolių šviežių, pabarstymui
- krapų šviežių, pabarstymui
Paruošimas
- Nulupame svogūną ir česnaką, supjaustome plonais griežinėliais.
- Įkaitiname keptuvėje sviestą ir alyvuogių aliejų, tik ilgai nelaukite, neturi spragsėti. Suberiame supjaustytus svogūnus ir česnakus į keptuvę ir nuolat maišydami pakepiname, kol svogūnai suminkštės/pakeis spalvą. Čia ir yra pats didžiausias gaminimo darbas.
- Pilame į keptuvę grietinę, garstyčias, prieskonius, įpilame šlakelį karšto vandens (mažiau riebalų reikės) ir viską sumaišome.
- Kai grietinė ištirpsta, dedame nuplautą lydeką į padažą, pabarstome pipirais, uždengiame dangčiu ir troškiname 5 min. Turi būti pakankamai drėgmės keptuvėje, kad padažas išliktų skystas. Jei reikia, įpilame dar šiek karšto vandens.
- Apverčiame žuvį, leidžiame pasitroškinti dar 2-3 min.
- Suberiame į tą pačią keptuvę daržovių mišinį (dėjau jau atšildytą šaldytuve) įberiame druskos ir sumaišome su keptuvėje esančiu padažu. Lydeką iškeliame virš daržovių ir paliekame troškintis dar 5 min.
- Į lėkštę klojame daržovių patalą, lydeką dedame iš viršaus, pabarstome kapotais žalumynais ir pipirais.
Pastaba
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.