Sergantiems GERL, kisielių rekomenduojama vartoti šiltą, prieš kiekvieną pagrindinį valgį (pusryčius, pietus ir vakarienę) be tirščių (sėklų).
Linų sėmenų sėklų kisielius recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
4.919 balsų
Pasiruošimas 5 min.
Gaminimas 20 min.
Iš viso 25 min.
Kategorija Užkandžiai
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 53 kcal

Ingredientai
  

  • 1 v.š. linų sėmenų
  • 250 ml vandens

Paruošimas
 

  • Sėmenis ir vandenį supilame į nedidelį puodą.
  • Kaitiname ant labai mažos ugnies.
  • Kai užverda, verdame apie 20 min. uždengus dangčiu, kol skystis pradės tirštėti. Kartas nuo karto pamaišome.
  • Vartojame atvėsusį.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 53kcal (3%)Angliavandeniai: 3gBaltymai: 2gRiebalai: 4gSočiosios riebalų rūgštys: 0.4gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 1gNatris: 16mgKalis: 81mg (4%)Skaidulos: 3g (9%)Cukrūs: 0.2g (1%)Vitaminas B6: 0.1mg (7%)Vitaminas C: 0.1mgVitaminas E: 0.03mgVitaminas K: 0.4µg (1%)Kalcis: 33mg (4%)Varis: 0.2mg (20%)Folio rūgštis: 9µg (5%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 0.3mg (15%)Magnis: 42mg (11%)Fosforas: 64mg (9%)Selenas: 3µg (5%)Cinkas: 0.5mg (5%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Užkandžiai
Dieta: Be glitimo
Gaminimo būdas: ​Virta
Recepto autorė Vaida Kurpienė
4.3 21 votes
Patiko? Įvertinkite!