Tokie skanūs, kad galima ir vienus,be priedų gardžiai valgyti! Išbandykite, lengvai pagaminsite, patiks visaišeimai.
Lietiniai blynai iš avižų pieno ir grikių
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 200 g neskrudintų grikių
- 250 ml avižų pieno
- 1 a.š. cukraus, nebūtina
- 1 v.š. ypač tyro alyvuogių aliejaus
- žiupsnelis druskos
Paruošimas
- Iš vakaro užmerkiame neskrudintus grikius.
- Ryte vandenį nupilame, įpilame pieno (jo reikia tiek, kad tešla būtų pakankamai skysta, tad atitinkamai reguliuokite kiekį), dedame druskos, cukraus (nebūtina).
- Dedame šaukštą alyvuogių aliejaus ir sumalame maisto smulkintuvu.
- Kepame gerai įkaitintoje, nelimpančioje keptuvėje ant vidutinės kaitros. Papildomų riebalų kepimui nereikia.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 320kcal (16%)Angliavandeniai: 57gBaltymai: 10gRiebalai: 8gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 4gNatris: 54mgKalis: 348mg (17%)Skaidulos: 7g (20%)Cukrūs: 8g (32%)Vitaminas A: 173µg (22%)Vitaminas B6: 0.1mg (7%)Vitaminas D: 35µg (700%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 3µg (4%)Kalcis: 134mg (17%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 20µg (10%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 154mg (41%)Fosforas: 231mg (33%)Selenas: 6µg (11%)Cinkas: 2mg (20%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė: Audronė Sloveckė Androšiūnaitė