Greitai paruošiamos salotos, labai skanios. Išbandykite ir pasidalinkite pastebėjimais.
Lęšių salotos su feta ir bolivine balanda
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 40 g agurko
- 30 g lęšių žaliųjų, neskaldytų
- 20 g fetos sūrio
- 20 g svogūno raudono
- 10 g poro
- 10 g citrinos sulčių
- 10 g bolivinės balandos kynvos
- 8 g alyvuogių aliejaus
- 5 g krapų
- 1 g druskos
- 1 g pipirų
Paruošimas
- Lęšius ir bolivinę balandą išverdame pagal instrukcijas ant pakelio.
- Visus kitus ingredientus supjaustome.
- Viską sumaišome su atvėsintais lęšiais ir bolivine balanda, išspaudžiame 1/3 citrinos sulčių, apšlakstome alyvuogių aliejumi, pabarstome druska (nepadauginkite, dalis sūrumo ateina iš fetos) ir pipirais, išmaišome.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 293kcal (15%)Angliavandeniai: 31gBaltymai: 13gRiebalai: 13gSočiosios riebalų rūgštys: 4gCholesterolis: 18mgNatris: 620mgKalis: 434mg (22%)Skaidulos: 11g (31%)Cukrūs: 3g (12%)Vitaminas A: 637µg (80%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 15mg (19%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 16µg (21%)Kalcis: 126mg (16%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 188µg (94%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 61mg (16%)Fosforas: 248mg (35%)Selenas: 6µg (11%)Cinkas: 2mg (20%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto autorė: Renata. Nuotraukos autorė: Sabina Šatė
Sveiki. Kiek laiko reikia mirkyti žaliuosius lęšius? Kiek laiko virti po mirkymo? Iš anksto ačiū už atsakymą.
Mirkyti nebūtina, bet vertinga 10-12 val.