Lęšiai– rudi, žali, geltoni, raudoni arba juodi, turi daug geležies ir folio rūgščių, yra puikus baltymų bei antioksidantų polifenolių šaltinis.
Lęšių ir perlinių kruopų sriuba
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 60 g morkų
- 50 g svogūnų
- 30 g lęšių
- 30 g perlinių kruopų
- 30 g pomidorų
- 20 g špinatų
- 10 g saliero stiebų
- 1 a.š. alyvuogių aliejaus
- 1 lauro lapo
- druskos, pagal skonį
- pipirų, pagal skonį
Paruošimas
- Kelias valandas mirkome lęšius ir kruopas.
- Supjaustome kubeliais morkas, susmulkiname svogūnus, salierus, pomidorus, špinatus.
- Į puodą sudedame išmirkytus lęšius, perlines kruopas, susmulkintas daržoves pagardiname druska ir lauro lapais. Užpilame vandeniu ir verdame apie 30 min. Sriuba turi būti tiršta.
- Įsipylus į lėkštę, užberiame šviežiai maltų juodųjų pipirų, užlašiname alyvuogių aliejaus.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 306kcal (15%)Angliavandeniai: 55gBaltymai: 13gRiebalai: 5gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 3gNatris: 112mgKalis: 851mg (43%)Skaidulos: 18g (51%)Cukrūs: 7g (28%)Vitaminas A: 12276µg (1535%)Vitaminas B6: 0.5mg (36%)Vitaminas C: 19mg (24%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 115µg (153%)Kalcis: 92mg (12%)Varis: 0.4mg (40%)Folio rūgštis: 220µg (110%)Geležis: 4mg (29%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 94mg (25%)Fosforas: 258mg (37%)Selenas: 14µg (25%)Cinkas: 3mg (30%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Vika
Labai seku si Jusu puslapi, aciu labai uz skanius receptus. Kartais neaisku kokiam asmenu kiekiui uzteks patiekalo… Butu labai smagu, kad nurodytumete porciju skaiciu. Aciu uz tai, kad esate!
Ačiū už pagyrimus: Geras pastebėjimas, bet tai ateities klausimas:)
Be to, porcijos dydis skiriasi žmogui, kuris sveria 60 kg ir 120 kg. Pagalvosime ką galime padaryti:)