Lęšiai– rudi, žali, geltoni, raudoni arba juodi, turi daug geležies ir folio rūgščių, yra puikus baltymų bei antioksidantų polifenolių šaltinis.
Lęšių ir perlinių kruopų sriuba recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
4 iš 1 balso
Pasiruošimas 1 hour
Gaminimas 40 min.
Iš viso 1 hour 40 min.
Kategorija Pietums, Sriuba
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 306 kcal

Ingredientai
  

  • 60 g morkų
  • 50 g svogūnų
  • 30 g lęšių
  • 30 g perlinių kruopų
  • 30 g pomidorų
  • 20 g špinatų
  • 10 g saliero stiebų
  • 1 a.š. alyvuogių aliejaus
  • 1 lauro lapo
  • druskos, pagal skonį
  • pipirų, pagal skonį

Paruošimas
 

  • Kelias valandas mirkome lęšius ir kruopas.
  • Supjaustome kubeliais morkas, susmulkiname svogūnus, salierus,  pomidorus, špinatus.
  • Į puodą sudedame išmirkytus lęšius, perlines kruopas, susmulkintas daržoves pagardiname druska ir lauro lapais. Užpilame vandeniu ir verdame apie 30 min. Sriuba turi būti tiršta.
  • Įsipylus į lėkštę, užberiame šviežiai maltų juodųjų pipirų, užlašiname alyvuogių aliejaus.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 306kcal (15%)Angliavandeniai: 55gBaltymai: 13gRiebalai: 5gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 3gNatris: 112mgKalis: 851mg (43%)Skaidulos: 18g (51%)Cukrūs: 7g (28%)Vitaminas A: 12276µg (1535%)Vitaminas B6: 0.5mg (36%)Vitaminas C: 19mg (24%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 115µg (153%)Kalcis: 92mg (12%)Varis: 0.4mg (40%)Folio rūgštis: 220µg (110%)Geležis: 4mg (29%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 94mg (25%)Fosforas: 258mg (37%)Selenas: 14µg (25%)Cinkas: 3mg (30%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Sriuba
Dieta: Diabetui, Augalinis, Vegetariškas
Gaminimo būdas: ​Virta
Recepto ir nuotraukos autorė Vika
1 1 vote
Patiko? Įvertinkite!