Dalinamės labai įdomia ir pavykusia idėja. Lęšių blyneliai panašūs į indišką ,,naaną‘‘ . Patys blyneliai iš vieno ingrediento!
Lęšių blyneliai su varškės ir saulėje džiovintų pomidorų užtepėle
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 100 g raudonųjų lęšių
- 20 g saulėje džiovintų pomidorų
- 50 g varškės 9 proc. riebumo
- 1 a.š. lydyto sviesto
- žiupsnelis kario miltelių
- druskos pagal skonį
Paruošimas
- Užmerkiame raudonuosius lęšius inde su vandeniu.
- Pabrinkiname apie 1,5 val. kol nebesimato vandens.
- Dedame į smulkintuvą, įpilame dar šiek tiek vandens ir sumalame (vandens tiek kad gautųsi tirštos grietinės masė).
- Iš prieskonių dedame tik druskos, bet galima improvizuoti.
- Keptuvėje įkaitiname lydytą sviestą.
- Dedame po valgomą šaukštą masės į vidurį keptuvę ir išsklaidome į šonus kaip blyną.
- Kepame keletą minučių, nesudeginame.
- Užtepėlei: sutriname varškę, į ją dedame smulkintus saulėje džiovintus pomidorus, ir žiupsnelį kario.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 250kcal (13%)Angliavandeniai: 37gBaltymai: 17gRiebalai: 4gSočiosios riebalų rūgštys: 2gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 1gCholesterolis: 11mgNatris: 112mgKalis: 854mg (43%)Skaidulos: 17g (49%)Cukrūs: 5g (20%)Vitaminas A: 147µg (18%)Vitaminas B6: 0.3mg (21%)Vitaminas B12: 0.1µg (4%)Vitaminas C: 6mg (8%)Vitaminas D: 0.03µg (1%)Vitaminas E: 0.4mg (3%)Vitaminas K: 7µg (9%)Kalcis: 62mg (8%)Varis: 0.4mg (40%)Folio rūgštis: 250µg (125%)Geležis: 5mg (36%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 84mg (22%)Fosforas: 303mg (43%)Selenas: 7µg (13%)Cinkas: 3mg (30%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė: Vaiva Karvelienė