Šviežia bulvė – vertinga daržovė, bet jei norisi dažniau, siūlau išbandyti „lengvesnę“ kugelio versiją, didelę dalį tarkių pakeičiant morkomis ir cukinijomis.
„Lengvesnis“ kugelis su morkomis ir cukinijomis
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 2 cukinijų, vidutinių
- 2 morkų, vidutinių
- 2 bulvių, vidutinių
- 2 kiaušinių
- 80 g kietojo sūrio, tarkuoto
- 5 sklt. česnako
- druskos, pagal skonį
- juodųjų pipirų, pagal skonį
- šviežių čiobrelių tinka ir raudonėliai, bazilikai, rūkytos paprikos milteliai
Padažui:
- 50 g jogurto
- 30 g varškės
- 1 pomidoro, vidutinio
- 2 sklt. česnako
- 10 g petražolių
- 5 g krapų
- druskos pagal skonį
- juodųjų pipirų pagal skonį
Paruošimas
Gaminimas – 2 variantai:
- 1. Tradiciniu būdu sutriname iki tyrės visas daržoves.
- 2. Visas daržoves sutarkuojame šiaudeliais ar burokine tarka, taip patiekalas bus sotesnis.
Tolimesnis gaminimas ir 1, ir 2 atveju toks pats:
- Sumaišome daržoves, įmušame 2 kiaušinius, įspaudžiame česnako skilteles, pagardiname druska, j. pipirais, kietuoju sūriu, viską gerai išmaišome ir pabarstome čiobreliais.
- Pilame mišinį į pasirinktą formą ar porcijų formeles kiekvienam atskirai.
- Pašauname į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę, sumažiname temperatūrą iki 180C ir kepame apie 40-60 min.
- Stebime situaciją, nes kepimo laikas priklauso ir nuo orkaitės, ir nuo kepimo formos, ir nuo vienu kartu kepamo plokštainio dydžio. Svarbu neperkepti ir nesuskrudinti.
Padažui:
- Sumaišome graikišką jogurtą ir varškę.
- Įspaudžiame česnako, dedame smulkiai pjaustytą pomidorą, petražoles, krapus, druską ir pipirus, ir vėl viską išmaišome.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 487kcal (24%)Angliavandeniai: 56gBaltymai: 28gRiebalai: 18gSočiosios riebalų rūgštys: 10gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 5gTransriebalai: 0.01gCholesterolis: 203mgNatris: 476mgKalis: 1963mg (98%)Skaidulos: 9g (26%)Cukrūs: 13g (52%)Vitaminas A: 12284µg (1536%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 100mg (125%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 109µg (145%)Kalcis: 469mg (59%)Varis: 0.5mg (50%)Folio rūgštis: 145µg (73%)Geležis: 4mg (29%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 124mg (33%)Fosforas: 568mg (81%)Selenas: 25µg (45%)Cinkas: 4mg (40%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė: Vaida Kurpienė
Išmėgintas ir labai visai šeimynai patiko.
Kepti su vėjeliu ar be vėjelio?
be vėjelio, nes kitaip suskrus, ko mums nereikia
Labai patiko!
Kugelį jau daugelį metų kepu tik su cukinijomis, moliūgais ar net obuoliais. Vien iš bulvių – man per “sunkus”. Ir net Vaidos pasiūlytame recepte bulves galima pakeisti balkšvojo gysločio luobelėmis (išmėginta). Kugelis bus ir skanus, ir niekas nesupras, kad keptas be bulvių