Lašiša turi vitaminų, kurie reikalingi organizmui kovojant su uždegimais. Padeda nervų sistemos veiklai. Mažina riziką susirgti smegenų degeneracinėmis ligomis, pavyzdžiui, Alzheimerio liga.
Lašiša su šparaginių pupelių ir špinatų salotomis recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
52 balsų
Pasiruošimas 12 val.
Gaminimas 10 min.
Iš viso 12 val. 10 min.
Kategorija Pietums, Vakarienei
Virtuvė Europietiška
Išeiga 5 porcijos
Porcijoje 319 kcal

Ingredientai
  

  • 1 kg lašišos
  • žolelių prieskonių lašišai pagal skonį

Salotoms

  • 200 g špinatų
  • 150 g šparaginių pupelių
  • 100 g pomidorų
  • 60 g garšvos
  • šlakelio laimo sulčių
  • šlakelio alyvuogių aliejaus

Paruošimas
 

  • Žuvį supjaustome didesniais gabalėliais.
  • Dedame žolelių prieskonių.
  • Paliekame per naktį šaldytuve.
  • Kepame ant labai mažo kiekio aliejaus keptuvėje, keletą minučių.
  • Salotoms sudedame špinatus, garšvą, pomidorus.
  • Šparagines pupeles keletą minučių paverdame vandenyje ir dedame į salotas.
  • Salotas pagardiname laimo sultimis.
  • Ant viršaus dedame žuvies gabalėlį ir skanaujame.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 319kcal (16%)Angliavandeniai: 5gBaltymai: 42gRiebalai: 14gSočiosios riebalų rūgštys: 2gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 5gCholesterolis: 110mgNatris: 126mgKalis: 1332mg (67%)Skaidulos: 2g (6%)Cukrūs: 2g (8%)Vitaminas A: 4159µg (520%)Vitaminas B6: 2mg (143%)Vitaminas B12: 6µg (240%)Vitaminas C: 22mg (28%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 211µg (281%)Kalcis: 87mg (11%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 156µg (78%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 102mg (27%)Fosforas: 447mg (64%)Selenas: 74µg (135%)Cinkas: 2mg (20%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Vakarienei
Dieta: Low Calorie
Gaminimo būdas: Keptuvėje
Recepto ir nuotaukos autorė Julija Ivanauskiene
4 2 votes
Patiko? Įvertinkite!