Lašiša turi vitaminų, kurie reikalingi organizmui kovojant su uždegimais. Padeda nervų sistemos veiklai. Mažina riziką susirgti smegenų degeneracinėmis ligomis, pavyzdžiui, Alzheimerio liga.
Lašiša su šparaginių pupelių ir špinatų salotomis
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 1 kg lašišos
- žolelių prieskonių lašišai pagal skonį
Salotoms
- 200 g špinatų
- 150 g šparaginių pupelių
- 100 g pomidorų
- 60 g garšvos
- šlakelio laimo sulčių
- šlakelio alyvuogių aliejaus
Paruošimas
- Žuvį supjaustome didesniais gabalėliais.
- Dedame žolelių prieskonių.
- Paliekame per naktį šaldytuve.
- Kepame ant labai mažo kiekio aliejaus keptuvėje, keletą minučių.
- Salotoms sudedame špinatus, garšvą, pomidorus.
- Šparagines pupeles keletą minučių paverdame vandenyje ir dedame į salotas.
- Salotas pagardiname laimo sultimis.
- Ant viršaus dedame žuvies gabalėlį ir skanaujame.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 319kcal (16%)Angliavandeniai: 5gBaltymai: 42gRiebalai: 14gSočiosios riebalų rūgštys: 2gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 5gCholesterolis: 110mgNatris: 126mgKalis: 1332mg (67%)Skaidulos: 2g (6%)Cukrūs: 2g (8%)Vitaminas A: 4159µg (520%)Vitaminas B6: 2mg (143%)Vitaminas B12: 6µg (240%)Vitaminas C: 22mg (28%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 211µg (281%)Kalcis: 87mg (11%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 156µg (78%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 102mg (27%)Fosforas: 447mg (64%)Selenas: 74µg (135%)Cinkas: 2mg (20%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotaukos autorė Julija Ivanauskiene