Labai greitai paruošiamas patiekalas tinka pietums bei vakarienei. Išbandykite mūsų siūlomą receptą ir pasidalinkite kaip gaminate Jūs.
Lašiša su baklažanu (iš mitybos plano)
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 220 g lašišos ar kitos riebios žuvies
- 150 g baklažano
- 5 g citrinos sulčių
- 0,5 g druskos
- 0,2 g pipirų
Paruošimas
- Druska apibarstytą baklažaną pakepame ant grotelių iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
- Žuvį su prieskoniais kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje ant sviestinio popieriaus, apie 10 min.
- Pašlakstome citrinų sultimis ir skanaujame.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 352kcal (18%)Angliavandeniai: 9gBaltymai: 45gRiebalai: 14gSočiosios riebalų rūgštys: 2gCholesterolis: 121mgNatris: 294mgKalis: 1422mg (71%)Skaidulos: 5g (14%)Cukrūs: 5g (20%)Vitaminas A: 88µg (11%)Vitaminas B6: 2mg (143%)Vitaminas B12: 7µg (280%)Vitaminas C: 6mg (8%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 5µg (7%)Kalcis: 40mg (5%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 88µg (44%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 85mg (23%)Fosforas: 476mg (68%)Selenas: 80µg (145%)Cinkas: 2mg (20%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto autorė: Aistė Švetkauskė. Nuotraukos autorė: Natalija Misevičienė