Riebios žuvys savo maistinėmis savybėmis yra labai vertinamas ir rekomenduojamas vartoti bent kartą per savaitę maisto produktas.
Lašiša laivelyje su smidrais
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 240 g lašišos
- 8 vnt. smidrų
- 6 vnt. pievagrybių
- 2 a.š. ypač tyro alyvuogių aliejaus
- 2 sklt. česnako
- 1 a.š. grūdėtų garstyčių
- 1 a.š. medaus
- pipirų, pagal skonį
- druskos, pagal skonį
Paruošimas
- Iš kepimo popieriaus popieriaus padarome laivelius, dedame smidrus, kelis pievagrybius, padruskiname, pašlakstome aliejumi.
- Dedame lašišą ir apliejame padažu padarytu iš aliejaus, garstyčių, česnako, medaus ir druskos.
- Kepame 20 min., 180-200C temperatūroje.
- Valgome su salotomis.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 244kcal (12%)Angliavandeniai: 8gBaltymai: 27gRiebalai: 12gSočiosios riebalų rūgštys: 2gPolinesotieji riebalai: 4gMononesotieji riebalai: 6gCholesterolis: 66mgNatris: 104mgKalis: 875mg (44%)Skaidulos: 2g (6%)Cukrūs: 5g (20%)Vitaminas A: 413µg (52%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 4µg (160%)Vitaminas C: 5mg (6%)Vitaminas D: 0.1µg (2%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 23µg (31%)Kalcis: 35mg (4%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 64µg (32%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 0.2mg (10%)Magnis: 48mg (13%)Fosforas: 319mg (46%)Selenas: 51µg (93%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė: Egidija Vaiciene