Kviečių kruopos labai maistingos, jose daug lengvai virškinamo krakmolo. Valgyti daigintus grūdus rekomenduojama sergantiesiems skrandžio opa, egzema, tiems, kuriems padidėjęs cholesterolio kiekis.
Kviečių salotos su šviežia kalendra, pomidorais ir avokadu
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 40 g skaldytų kviečių tinka ir neskrudinti grikiai, miežiniai perliukai, o ypač skanu su bolivine balanda
- 1 pomidoro
- 0,5 avokado
- 0,5 mėlynojo svogūno
- saujos kalendros šviežios, tinka ir petražolės, krapai arba kitos mėgstamos žolelės
- šlakelio citrinos sulčių
- aleppo pipirų pagal skonį, nebūtinai
- druskos pagal skonį
- pipirų pagal skonį
- afalfa daigų pagal skonį, nebūtinai
- šlakelio alyvuogių aliejaus ypač tyro
Paruošimas
- Kruopas perplauname ir užmerkiame nakčiai.
- Ryte užverdame ir paliekame brinkti.
- Susmulkiname šviežią kalendrą, pomidorus, svogūną bei avokadą.
- Viską dedame į dubenį.
- Sudedame kartu kruopas.
- Pagardiname prieskoniais ir paliekame skoniams susigulėti.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 382kcal (19%)Angliavandeniai: 48gBaltymai: 9gRiebalai: 20gSočiosios riebalų rūgštys: 3gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 13gNatris: 58mgKalis: 893mg (45%)Skaidulos: 15g (43%)Cukrūs: 6g (24%)Vitaminas A: 1482µg (185%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 34mg (43%)Vitaminas E: 4mg (33%)Vitaminas K: 48µg (64%)Kalcis: 61mg (8%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 116µg (58%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 51mg (14%)Fosforas: 105mg (15%)Selenas: 1µg (2%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Donata Vaisnoraite