Kukurūzų burbuolės suteikia ilgą sotumo jausmą ir padeda mažinti saldumynų bei miltinių potraukį dėl ilgai pasisavinamų angliavandenių ir skaidulų derinio.
Kukurūzų burbuolės su prieskoniais
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 4 kukurūzų burbuolių
- 1 v. š. grietinės
- aleppo pipirų pagal skonį
- kalendros lapelių pagal skonį
Paruošimas
- Apverdame kukurūzus.
- Apvirtas burbuoles pagardiname grietine.
- Pabarstome druska, ir neaštriais aleppo pipirais bei smulkintais šviežios kalendros lapeliais.
Pastaba
Aleppo pipirus galima keisti mišiniu: mažu kiekiu saldžiosios paprikos miltelių su trupučiu kajeno pipirų, tik pastarųjų nepadauginkite. Nors… aštrūs prieskoniai šildo ir padeda greitinti medžiagų apykaitą
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 333kcal (17%)Angliavandeniai: 68gBaltymai: 12gRiebalai: 7gSočiosios riebalų rūgštys: 3gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 2gTransriebalai: 1gCholesterolis: 6mgNatris: 65mgKalis: 991mg (50%)Skaidulos: 7g (20%)Cukrūs: 23g (92%)Vitaminas A: 784µg (98%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 25mg (31%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 2µg (3%)Kalcis: 21mg (3%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 152µg (76%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 135mg (36%)Fosforas: 335mg (48%)Selenas: 2µg (4%)Cinkas: 2mg (20%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė: Vaida Kurpienė