Manganas, mineralas, kurio gausu cukinijose, padeda pasisavinti baltymus ir angliavandenius, virškinti ir pasisavinti riebalus, skatina lytinių hormonų gamybą ir mažina kraujospūdį.
Krevetės su cukinija ir pomidoriukais kokoso pieno padaže.
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 300 g krevečių, su kiautu
- 100 g cukinijos
- 80 ml kokosų pieno
- 1 vnt, svogūno
- 4 sklt. česnako
- 10 ml laimo sulčių, ar citrinos
- 1 g ciberžolės
- 2 g druskos
- 0,2 g juodųjų pipirų
- 0,2 g čili pipirų
Paruošimas
- Pakepiname pusžiedžiais supjaustytą cukiniją, dedame svogūnus taip pat pusžiedžiais, truputį druskos, pipiru, ciberžolės.
- Įkerpame krevečių nugarėles, kitoje keptuvėje apkepiname krevetes su česnaku, padruskiname.
- Įdedame į daržoves pomidoriukus (per pusę perpjautus), pakepintas krevetes, užpilame kokoso pieną, ragaujame.
- Įspaudžiame citrinos ir dedame prieskonių jeigu trūksta. Truputį pakaitiname kad susijungtų skoniai.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 197kcal (10%)Angliavandeniai: 6gBaltymai: 22gRiebalai: 10gSočiosios riebalų rūgštys: 7gPolinesotieji riebalai: 0.3gMononesotieji riebalai: 0.5gTransriebalai: 0.01gCholesterolis: 189mgNatris: 1246mgKalis: 413mg (21%)Skaidulos: 1g (3%)Cukrūs: 1g (4%)Vitaminas A: 374µg (47%)Vitaminas B6: 0.4mg (29%)Vitaminas B12: 2µg (80%)Vitaminas C: 12mg (15%)Vitaminas D: 0.1µg (2%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 3µg (4%)Kalcis: 102mg (13%)Varis: 0.4mg (40%)Folio rūgštis: 47µg (24%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 62mg (17%)Fosforas: 427mg (61%)Selenas: 45µg (82%)Cinkas: 2mg (20%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė: Egidija Vaiciene
O su kokiu garnyru valgyti šį troškinį? Su ryžiais?
galima vieną, galima su ryžiais rudais