KREVETĖS – puikus užkandis ir pasninkui, ir šventėms, ir kasdieniniam stalui. Jos tinka ir kaip pagrindinis patiekalas.
Krevečių sudėtyje daugiausia liesų baltymų, suteikiančių sotumą. Be to, baltymai yra statybinė mūsų organizmo medžiaga, padeda formuoti visas ląsteles, tame tarpe ir imuniteto, kurios saugo mūsų organizmą.
Krevetės su avinžirniais ir šaldytomis daržovėmis recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Dar nėra įvertinimų
Pasiruošimas 10 min.
Gaminimas 15 min.
Iš viso 20 min.
Virtuvė Europietiška
Išeiga 3 porcijos
Porcijoje 464 kcal

Ingredientai
  

  • 300 g šaldytų daržovių
  • 250 g morkų
  • 200 g avinžirnių, virtų
  • 180 g krevečių
  • 150 ml kokosų kremo
  • 1 vnt. svogūno
  • 0,5 vnt. citrinos
  • 2 skiltelės česnako
  • 10 g svogūnų laiškų
  • 1 v.š. kokosų aliejaus, kepimui
  • 1 a.š. kario pastos
  • 1 vnt. kalendros, šviežūs lapeliai
  • druskos, pagal skonį

Paruošimas
 

  • Ant kokosų aliejaus pakepiname daržoves
  • Supilame kokosų gėrimą, dedame druską, žaliąjį karį ir kelias minutes patroškiname
  • Dedame avinžirnius ir krevetes, patroškiname iki kol krevetės pilnai išvirs
  • Patiekiame apšlakstę citrinos sultimis ir pagardinę šviežia kalendra ir svogūnų laiškais

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 464kcal (23%)Angliavandeniai: 45gBaltymai: 20gRiebalai: 26gSočiosios riebalų rūgštys: 20gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 2gTransriebalai: 0.003gCholesterolis: 76mgNatris: 581mgKalis: 920mg (46%)Skaidulos: 13g (37%)Cukrūs: 8g (32%)Vitaminas A: 19969µg (2496%)Vitaminas B6: 0.4mg (29%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 19mg (24%)Vitaminas D: 0.1µg (2%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 22µg (29%)Kalcis: 134mg (17%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 185µg (93%)Geležis: 5mg (36%)Manganas: 2mg (100%)Magnis: 94mg (25%)Fosforas: 411mg (59%)Selenas: 21µg (38%)Cinkas: 3mg (30%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Salotos, Vakarienei
Dieta: Be glitimo, Be pieno produktų
Gaminimo būdas: Keptuvėje
Recepto ir nuotraukos autorė Eglė Kaminickienė
3.5 2 votes
Patiko? Įvertinkite!