Šį krapų pesto padažą galima greitai pasigaminti namie – pigiau nei bazilikų ir puikiai tiks jei norite paįvairinti savo mitybą. Mėnesį ar net ilgiau galite drąsiai laikyti šaldytuve.
Krapų pesto
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 100 g krapų šviežių
- 70 ml alyvuogių aliejaus ypač tyro
- 30 g kietojo sūrio
- 1 saujos brokolio žiedynų šviežių
- 1/2 citrinos sulčių šviežiai spaustų
- 3 skiltelės česnako
- 1 v. š. garstyčių grūdėtų
- druskos pagal skonį
Paruošimas
- Viską sutriname ir tada naudojame prie žuvies, mėsos (prie pastarųjų ribotai), į salotas, į košes, tepti ant sumuštinio ar varškės sūrio.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 102kcal (5%)Angliavandeniai: 3gBaltymai: 2gRiebalai: 10gSočiosios riebalų rūgštys: 2gCholesterolis: 3mgNatris: 61mgKalis: 138mg (7%)Skaidulos: 1g (3%)Cukrūs: 1g (4%)Vitaminas A: 1061µg (133%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 23mg (29%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 17µg (23%)Kalcis: 52mg (7%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 26µg (13%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 11mg (3%)Fosforas: 33mg (5%)Selenas: 2µg (4%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Nuotraukos autorė: Ernesta Rakauskienė