Porcijų kiekis: 1
Sudėtinės dalys pagal porcijų dydžius | |||
Maža porcija | Vidutinė porcija | Didelė porcija | |
Produktai-sudėtinės dalys | Svoris, g | Svoris, g | Svoris, g |
Saulėgrąžų aliejus | 5 | 5 | 7 |
Žirniai | 10 | 15 | 20 |
Svogūnai | 30 | 40 | 50 |
Miežinės kruopos | 40 | 55 | 65 |
Druska | 0,5 | 0,5 | 0,5 |
Kmynai | 2 | 2 | 2 |
Kcal porcijai: | 241 | 316 | 390 |
Baltymai | 6,4 | 9 | 11,18 |
Angliavandeniai | 40,15 | 55,9 | 67,8 |
Riebalai | 6 | 7 | 9 |
Gaminimo būdas:
1. Prieš parą iki valgymo pamerkite žirnius.
2. Vakare išvirkite juos, o miežių kruopas gerai išplaukite ir pamerkite vėsiame vandenyje.
3. Ryte užvirinkite pasūdytame vandenyje ir išjunkite. Jei yra likusio vandens, jo perteklių nupilkite, sudėkite išbrinkintus ir išvirtus žirnius, smulkiai supjaustytus svogūnus.
2. Košę pagardinkite sviestu, kmynais ir 5-10 minučių pašutinkite.
Jei esate linkę į pilvo pūtimą – svogūnų nedėkite.
Šaltinis: http://valstietis.tv3.lt, tačiau virimo laiką pakoregavome pagal save:)