Paprika padeda išvengti mažakraujystės. Geležies jose nedaug, bet yra didžiulis kiekis vitamino C, padeda pasisavinti geležį. Taigi, prie produktų turinčių geležies, rekomenduojama paprikos palyda.
Žiedinio kopūsto salotos su alyvuogėmis, paprika ir svogūnais
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 150 g žiedinio kopūsto šviežio
- 50 g saldžiosios paprikos
- 20 g mėlynojo svogūno
- 20 g juodųjų alyvuogių
- 7 g sėmenų aliejaus arba alyvuogių aliejaus
- 0,5 g druskos
- 0,2 g juodųjų pipirų
Paruošimas
- Žiedinį kopūstą padaliname smulkiais žiedeliais.
- Papriką supjaustome juostelėmis, mėlynąjį svogūną – plonais griežinėliais, o alyvuoges padaliname į 2-4 dalis, priklausomai nuo jų dydžio.
- Supjaustytas daržoves sumaišome, pagardiname druska, pipirais ir aliejumi.
Pastaba
Šios salotos tinka kaip garnyras prie karštųjų patiekalų ir gali būti valgomas kaip atskiras patiekalas.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 152kcal (8%)Angliavandeniai: 13gBaltymai: 4gRiebalai: 11gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 4gNatris: 553mgKalis: 594mg (30%)Skaidulos: 5g (14%)Cukrūs: 6g (24%)Vitaminas A: 1646µg (206%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 138mg (173%)Vitaminas E: 3mg (25%)Vitaminas K: 26µg (35%)Kalcis: 53mg (7%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 113µg (57%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 33mg (9%)Fosforas: 86mg (12%)Selenas: 1µg (2%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Nuotraukos autorė: Jolanta Kardelytė