Paprika padeda išvengti mažakraujystės. Geležies jose nedaug, bet yra didžiulis kiekis vitamino C, padeda pasisavinti geležį. Taigi, prie produktų turinčių geležies, rekomenduojama paprikos palyda.
Žiedinio kopūsto salotos su alyvuogėmis, paprika ir svogūnais recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
5 iš 1 balso
Pasiruošimas 5 min.
Gaminimas 5 min.
Iš viso 10 min.
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 152 kcal

Ingredientai
  

  • 150 g žiedinio kopūsto šviežio
  • 50 g saldžiosios paprikos
  • 20 g mėlynojo svogūno
  • 20 g juodųjų alyvuogių
  • 7 g sėmenų aliejaus arba alyvuogių aliejaus
  • 0,5 g druskos
  • 0,2 g juodųjų pipirų

Paruošimas
 

  • Žiedinį kopūstą padaliname smulkiais žiedeliais.
  • Papriką supjaustome juostelėmis, mėlynąjį svogūną – plonais griežinėliais, o alyvuoges padaliname į 2-4 dalis, priklausomai nuo jų dydžio.
  • Supjaustytas daržoves sumaišome, pagardiname druska, pipirais ir aliejumi.

Pastaba

Šios salotos tinka kaip garnyras prie karštųjų patiekalų ir gali būti valgomas kaip atskiras patiekalas.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 152kcal (8%)Angliavandeniai: 13gBaltymai: 4gRiebalai: 11gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 4gNatris: 553mgKalis: 594mg (30%)Skaidulos: 5g (14%)Cukrūs: 6g (24%)Vitaminas A: 1646µg (206%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 138mg (173%)Vitaminas E: 3mg (25%)Vitaminas K: 26µg (35%)Kalcis: 53mg (7%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 113µg (57%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 33mg (9%)Fosforas: 86mg (12%)Selenas: 1µg (2%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Salotos, Vakarienei
Dieta: Augalinis, Vegetariškas
Gaminimo būdas: Šviežia
Nuotraukos autorė: Jolanta Kardelytė
0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!