Mes įpratę, kad kopūstų salotos ruošiamos su cukrumi. Gerai tai, kad valgomos šviežios daržovės, tačiau sveikatai palanki mityba ir cukrus nelabai draugauja. Kopūstai naudingi, nes kovoja suuždegimais – užkerta jiems kelią ar jau atsiradus. Daugybė kopūstuose esančių antioksidantų mažina galimybę susirgti ūmiomis ar lėtinėmis ligomis.
Kopūstų salotos su žaliaisiais žirneliais ir agurkais
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 150 g kopūsto, baltagūžio
- 50 g žaliųjų žirnelių
- 50 g agurko
- 30 g mėlynojo svogūno
- 5 juodųjų alyvuogių
- 2 a.š. citrinos sulčių
- 2 a.š. alyvuogių aliejaus
Paruošimas
- Sutarkuojame kopūstą.
- Sutarkuotą kopūstą užpilame šviežiai spaustomis citrinos sultimis.
- Išmaišome, stipriai pagniaužome bei paliekame pastovėti, kad suminkštėtų.
- Sudedame žirnelius, mėlynąjį žiedais supjaustytą svogūną, alyvuoges bei tarkuotą agurką.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 189kcal (9%)Angliavandeniai: 21gBaltymai: 5gRiebalai: 11gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 7gNatris: 243mgKalis: 505mg (25%)Skaidulos: 8g (23%)Cukrūs: 10g (40%)Vitaminas A: 620µg (78%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 83mg (104%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 135µg (180%)Kalcis: 94mg (12%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 112µg (56%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 46mg (12%)Fosforas: 114mg (16%)Selenas: 2µg (4%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Vaida Kurpienė