Gaminau šias salotas ir netyčia pastebėjau, kad Lietuvos vėliavos spalvos susidėjo. Valgyti patriotiškas salotas – dar skaniau. Puikiai tinka prie mėsos patiekalų.
Kopūstų salotos su pomidorais ir sultene
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 150 g kopūsto
- 50 g pomidorų
- 2 saujų sultenių
- 1 v.š. citrinų sulčių
- 1 v.š. alyvuogių aliejaus
- krapų pagal skonį
- druskos pagal skonį
- pipirų pagal skonį
Paruošimas
- Kopūstą supjaustome labai plonai, bus lengva kramtyti ir daugiau susivalgo. Tai – privalumas, nes ilgesnis sotumo jausmas.
- Pomidorus supjaustome skiltelėmis.
- Į lėkštę sudedame sultenes, kopūstus, pomidorus ir viską pagardiname citrinos sultimis, aliejumi, krapais ir prieskoniais.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 175kcal (9%)Angliavandeniai: 12gBaltymai: 2gRiebalai: 14gSočiosios riebalų rūgštys: 2gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 10gNatris: 69mgKalis: 407mg (20%)Skaidulos: 4g (11%)Cukrūs: 7g (28%)Vitaminas A: 784µg (98%)Vitaminas B6: 0.3mg (21%)Vitaminas C: 69mg (86%)Vitaminas E: 3mg (25%)Vitaminas K: 127µg (169%)Kalcis: 69mg (9%)Varis: 0.1mg (10%)Folio rūgštis: 77µg (39%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 0.3mg (15%)Magnis: 25mg (7%)Fosforas: 54mg (8%)Selenas: 0.5µg (1%)Cinkas: 0.4mg (4%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Vaida Kurpienė