Kopūstai padidina beta karotino, liuteino ir kitų širdį saugančių antioksidantų kiekį. Jie taip pat gali padėti mažinti oksiduoto MTL, kiekį.
Kopūstų salotos su morkomis, agurkais ir garstyčiomis
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 1/4 baltagūžio kopūsto, nedidelio
- 2 morkų, vidutinių
- 3 agurkų
- 1/2 a.š. garstyčių
- 1 v.š. ypač tyro alyvuogių aliejaus
- citrinpipirių pagal skonį
- druskos pagal skonį
- juodųjų pipirų pagal skonį
Paruošimas
- Daržoves sutarkuojame tarka ,,šiaudeliais'' (jei neturite supjaustome rankomis).
- Užpilui sumaišome garstyčias, alyvuogių aliejų ir druską su pipirais bei citrinpipiriais.
- Apšlakstome juo salotas ir viską gerai išmaišome.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 293kcal (15%)Angliavandeniai: 35gBaltymai: 7gRiebalai: 16gSočiosios riebalų rūgštys: 2gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 10gNatris: 195mgKalis: 1520mg (76%)Skaidulos: 12g (34%)Cukrūs: 20g (80%)Vitaminas A: 20993µg (2624%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 92mg (115%)Vitaminas E: 3mg (25%)Vitaminas K: 204µg (272%)Kalcis: 199mg (25%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 185µg (93%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 110mg (29%)Fosforas: 219mg (31%)Selenas: 2µg (4%)Cinkas: 2mg (20%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė: Natasa Wild
Labai patiko!
skanaus!