Šios salotos – tai vitaminų ir antioksidantų šaltinis. Jos sočios, puikiai tinka neštis į darbą. Jausitės sotūs ir energingi. Tik joms reikia pradėti ruoštis prieš kelias dienas. Būtina prieš kelias dienas pasidaiginti pupuolių. Galite jų pasidaiginti ir daugiau, bus puikus pagardas košei ar pavakarių užkandis.
Kopūstų salotos su daigintomis spindulinėmis pupuolėmis
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 60 g pomidoro
- 60 g morkų
- 50 g gūžinio kopūsto
- 50 g paprikos raudonos, nebūtina
- 40 g spindulinių pupuolių mung pupelių, džiovintų
- 5 g citrinos sulčių šviežiai spaustų
- 1 žiupsn. “Chaat masala” prieskonio nebūtina
- 0,5 g druskos
- 0,2 g juodųjų pipirų šviežiai grūstų
Paruošimas
- Užmerkti mung pupeles (spindulines pupuoles) prieš porą dienų nedideliame vėsaus vandens kiekyje ir vis papildant vandenį padaiginkite ~48-72 valandas ar ilgiau.
- Susmulkinti kopūstą burokine tarka arba pjaustykle šiaudeliais.
- Kubeliais supjaustyti papriką, pomidorą ir morką.
- Salotinėje sumaišyti daigus, pjaustytas daržoves, ”Chaat masala”, citrinos sultis, druską ir pipirus, viską gerai išmaišyti. Skanaus.
Pastaba
Jeigu salotos tiekiamos vėliau, tuomet druską ir pipirus įmaišyti į salotas tik prieš patiekiant.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 208kcal (10%)Angliavandeniai: 40gBaltymai: 12gRiebalai: 1gSočiosios riebalų rūgštys: 1gNatris: 256mgKalis: 1023mg (51%)Skaidulos: 11g (31%)Cukrūs: 11g (44%)Vitaminas A: 12089µg (1511%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 98mg (123%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 57µg (76%)Kalcis: 93mg (12%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 315µg (158%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 101mg (27%)Fosforas: 208mg (30%)Selenas: 3µg (5%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Nuotraukos autorė: Audronė Mackevičienė