Dėl kopūstuose esančių seleno, vitamino C ir A bei kitų antioksidantų sulėtinamas senėjimo procesas, oda išlieka ilgiau graži ir stangri, mūsų organizme gaminasi kalogenas. Pastarasis ypatingai svarbus mūsų odos stangrumui ir sąnarių lankstumui.
Kopūstų salotos su česnaku ir mėtomis
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 450 g kopūsto
- 3 svogūnų pavasarinių, baltos dalies ir svogūnų laiškų
- 4 v. š. mėtų lapų
- 3 v. š. alyvuogių aliejaus šalto spaudimo
- 3 v. š. citrinos sulčių šviežiai spaustų
- 1 skiltelė česnako
- 0,5 g jūros druskos
Paruošimas
- Susmulkinti kopūstą, svogūnus ir mėtas.
- Salotinėje sumaišyti išspaustą česnaką, druską, citrinos sultis, aliejų, įdėti mėtas su svogūnais ir gerai išmaišyti.
- Po to galima įdėti smulkintą kopūstą, bet ne viską iš karto. Geriausia įdėti po kelias saujas vienu metu ir gerai išmaišyti.
- Laikyti šaldytuve iki patiekimo. Šaldytuve salotas galima laikyti iki 48 val. Skanaus!
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 332kcal (17%)Angliavandeniai: 35gBaltymai: 5gRiebalai: 22gSočiosios riebalų rūgštys: 3gNatris: 166mgKalis: 836mg (42%)Skaidulos: 8g (23%)Cukrūs: 16g (64%)Vitaminas A: 2647µg (331%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 154mg (193%)Vitaminas E: 3mg (25%)Vitaminas K: 99µg (132%)Kalcis: 153mg (19%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 78µg (39%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 55mg (15%)Fosforas: 115mg (16%)Selenas: 2µg (4%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto autorius: totalsalads.com. Nuotraukos autorė: Giedrė Renevė