Dėl kopūstuose esančių seleno, vitamino C ir A bei kitų antioksidantų sulėtinamas senėjimo procesas, oda išlieka ilgiau graži ir stangri, mūsų organizme gaminasi kalogenas. Pastarasis ypatingai svarbus mūsų odos stangrumui ir sąnarių lankstumui.
Kopūstų salotos su česnaku ir mėtomis recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
5 iš 1 balso
Pasiruošimas 5 min.
Gaminimas 10 min.
Iš viso 15 min.
Kategorija Salotos
Virtuvė Europietiška
Išeiga 2 porcijos
Porcijoje 332 kcal

Ingredientai
  

  • 450 g kopūsto
  • 3 svogūnų pavasarinių, baltos dalies ir svogūnų laiškų
  • 4 v. š. mėtų lapų
  • 3 v. š. alyvuogių aliejaus šalto spaudimo
  • 3 v. š. citrinos sulčių šviežiai spaustų
  • 1 skiltelė česnako
  • 0,5 g jūros druskos

Paruošimas
 

  • Susmulkinti kopūstą, svogūnus ir mėtas.
  • Salotinėje sumaišyti išspaustą česnaką, druską, citrinos sultis, aliejų, įdėti mėtas su svogūnais ir gerai išmaišyti.
  • Po to galima įdėti smulkintą kopūstą, bet ne viską iš karto. Geriausia įdėti po kelias saujas vienu metu ir gerai išmaišyti.
  • Laikyti šaldytuve iki patiekimo. Šaldytuve salotas galima laikyti iki 48 val. Skanaus!

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 332kcal (17%)Angliavandeniai: 35gBaltymai: 5gRiebalai: 22gSočiosios riebalų rūgštys: 3gNatris: 166mgKalis: 836mg (42%)Skaidulos: 8g (23%)Cukrūs: 16g (64%)Vitaminas A: 2647µg (331%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 154mg (193%)Vitaminas E: 3mg (25%)Vitaminas K: 99µg (132%)Kalcis: 153mg (19%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 78µg (39%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 55mg (15%)Fosforas: 115mg (16%)Selenas: 2µg (4%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Salotos
Dieta: Be glitimo
Gaminimo būdas: Šviežia
Recepto autorius: totalsalads.com. Nuotraukos autorė: Giedrė Renevė
0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!