Kopūstai – vitamino C bomba. Su 200 g kopūstų gauname 120 proc. šio vitamino paros normos – daromės atsparūs virusams ir jauniname odą.
Kopūsto salotos su pomidoru, grietine ir miso
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 100 g kopūsto
- 80 g pomidorų
- 50 g sultenių
- 1 a.š. grietinės
- 0,5 a.š. miso pastos
- 0,5 a.š. alyvuogių aliejaus
Paruošimas
- Kopūstą susmulkiname pjaustykle ar smulkiai supjaustome.
- Iš grietinės, miso pastos ir aliejaus pagaminame padažą.
- Kopūstus sumaišome su padažu, o ant viršaus dedame pomidorus ir sultenes.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 41kcal (2%)Angliavandeniai: 6gBaltymai: 2gRiebalai: 2gSočiosios riebalų rūgštys: 0.4gPolinesotieji riebalai: 0.2gMononesotieji riebalai: 1gCholesterolis: 1mgNatris: 69mgKalis: 300mg (15%)Skaidulos: 2g (6%)Cukrūs: 3g (12%)Vitaminas A: 2169µg (271%)Vitaminas B6: 0.2mg (14%)Vitaminas B12: 0.01µgVitaminas C: 33mg (41%)Vitaminas E: 0.4mg (3%)Vitaminas K: 42µg (56%)Kalcis: 36mg (5%)Varis: 0.1mg (10%)Folio rūgštis: 31µg (16%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 0.2mg (10%)Magnis: 15mg (4%)Fosforas: 40mg (6%)Selenas: 1µg (2%)Cinkas: 0.3mg (3%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Ruta Dona