Kopūstai – vitamino C bomba. Su 200 g kopūstų gauname 120 proc. šio vitamino paros normos – daromės atsparūs virusams ir jauniname odą.
Kopūsto salotos su pomidoru, grietine ir miso recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
5 iš 1 balso
Pasiruošimas 5 min.
Gaminimas 10 min.
Iš viso 15 min.
Virtuvė Europietiška
Išeiga 2 porcijos
Porcijoje 41 kcal

Ingredientai
  

  • 100 g kopūsto
  • 80 g pomidorų
  • 50 g sultenių
  • 1 a.š. grietinės
  • 0,5 a.š. miso pastos
  • 0,5 a.š. alyvuogių aliejaus

Paruošimas
 

  • Kopūstą susmulkiname pjaustykle ar smulkiai supjaustome.
  • Iš grietinės, miso pastos ir aliejaus pagaminame padažą.
  • Kopūstus sumaišome su padažu, o ant viršaus dedame pomidorus ir sultenes.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 41kcal (2%)Angliavandeniai: 6gBaltymai: 2gRiebalai: 2gSočiosios riebalų rūgštys: 0.4gPolinesotieji riebalai: 0.2gMononesotieji riebalai: 1gCholesterolis: 1mgNatris: 69mgKalis: 300mg (15%)Skaidulos: 2g (6%)Cukrūs: 3g (12%)Vitaminas A: 2169µg (271%)Vitaminas B6: 0.2mg (14%)Vitaminas B12: 0.01µgVitaminas C: 33mg (41%)Vitaminas E: 0.4mg (3%)Vitaminas K: 42µg (56%)Kalcis: 36mg (5%)Varis: 0.1mg (10%)Folio rūgštis: 31µg (16%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 0.2mg (10%)Magnis: 15mg (4%)Fosforas: 40mg (6%)Selenas: 1µg (2%)Cinkas: 0.3mg (3%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Salotos, Vakarienei
Dieta: Be glitimo
Gaminimo būdas: Šviežia
Recepto ir nuotraukos autorė Ruta Dona
0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!